Επιστολή στην εφημερίδα "Χριστιανισμός"


Αδέλφια μου, έλεγε ο Πεντηκοστιανός "προφήτης", αδέλφια μου, ο Κύριος εγγύς, το ερχόμενο Πάσχα ο Κύριος έρχεται να παραλάβει την εκκλησία του, ακούω τα βήματα του Ιησού να πλησιάζουν, δόξα στον Θεό.
Αυτά έλεγε ο Πεντηκοστιανός "προφήτης".
Λοιπόν, γύρω στο 1976 έπρεπε να εκπληρωθούν οι εσχατολογικές νοσταλγίες των Πεντηκοστιανών, έπρεπε να τους παραλάβει ο Χριστός επτά χρόνια στους ουρανούς, γιατί το 1977 θα ερχόταν ο Αντίχριστος, και κατόπιν το 1984, όταν θα τελείωνε η ζωή του Αντιχρίστου, θα τους κατέβαζε πάλι ο Χριστός στην Γη.
Αυτό κάθε λίγο και λιγάκι επαναλαμβάνεται στις συνάξεις των Πεντηκοστιανών.
Όλο αναμένεται η αρπαγή της εκκλησίας στους ουρανούς και όλο αναβάλλεται.
Κάτι παρόμοιο με τους μάρτυρες του Ιεχωβά που από τα τέλη του 19ου αιώνος μέχρι τα τέλη του 20ου, έχουν κηρύξει επτά φορές το τέλος του κόσμου και έναρξη της χιλιετούς, αλλά πουθενά ακόμη τέλος του πονηρού συστήματος και πουθενά χρυσή χιλιετία.
 

Στον "Χριστιανισμό", δηλαδή την εφημερίδα των Πεντηκοστιανών, εστάλη μια επιστολή η οποία έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και τη διαβάζουμε :
Αγαπητέ Λούη, στην εφημερίδα Χριστιανισμός της 1ης Ιανουαρίου 1991, φύλλο 73, ο αδελφός Κώστας Κονδύλης υπογράφει το άρθρο με τίτλο, "Η δεκαετία των μεγάλων γεγονότων". Ο τίτλος του άρθρου αυτού είναι χτυπητός και το περιεχόμενο του άρθρου και αποκαλυπτικό και προφητικό, εντός εισαγωγικών, είναι τόσο προφητικό που θυμίζει τους μάρτυρες του Ιεχωβά και αναφέρει διάφορες χρονολογίες που είπαν οι μάρτυρες του Ιεχωβά για τον Αρμαγεδδώνα και όλες βγήκαν ψεύτικες, και συνεχίζει, στην παράγραφο 2, αυτή η δεκαετία, η δεκαετία του 1991 έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στην παράγραφο 3, δυο μεγάλα γεγονότα πρόκειται να γίνουν μέσα σε αυτήν την δεκαετία το πρώτο είναι η αρπαγή της εκκλησίας.
Στην παράγραφο 6, το δεύτερο γεγονός ο ερχομός του Χριστού.
Αγαπητέ Λούη, από προφητείες και χρονολογίες έχουμε χορτάσει, γιαυτό και δεν έχει άδικο ο λαός μας που λέει πας προφήτης μετά Χριστόν και λοιπά, άραγε ο αδελφός Κώστας δεν πήρε μαθήματα από τόσους ψευδοπροφήτες που όρισαν χρονολογίες και τους βγήκαν ξινές ή σαν μελετητής της Γραφής καθώς είναι, δεν διάβασε πως ο Κύριος δεν όρισε χρονολογίες, αλλά σύστησε στους δικούς του να είναι έτοιμοι, να γρηγορούν, να αναμένουν, να αγρυπνούν; Φανταστείτε να περάσει η δεκαετία που έχουμε μπροστά μας και να μην πραγματοποιηθεί η αρπαγή της εκκλησίας και ο ερχομός του Αντίχριστου.
Φανταστείτε τι θα λένε, όχι τόσο για τον αδελφό Κονδύλη, αλλά για την εκκλησία της Πεντηκοστής; Φανταστείτε πόσοι αδελφοί θα γυρίσουν την πλάτη στην εκκλησία της Πεντηκοστής, φανταστείτε τους αδελφούς σας πρώην μάρτυρες του Ιεχωβά να σας σκυλοβρίζουν, γιατί μερικοί από αυτούς πιστεύουν και το έχουν αμέτι μουχαμέτι πως όπου να 'ναι σε αυτήν την δεκαετία γίνεται η αρπαγή της εκκλησίας και πλακώνει ο Αντίχριστος και αν τυχόν δεν συμβούν αυτά τα γεγονότα τότε θα λένε πως την πατήσαμε για δεύτερη φορά. Φανταστείτε ακόμα, που θα σας δείχνουν την φωτοτυπία του Χριστιανισμού φύλλο 73, και θα σας κολλούν στον τοίχο.
Γιαυτό αν νομίζετε πως το άρθρο "Η δεκαετία των μεγάλων γεγονότων" είναι προσωπική άποψη του αδελφού Κονδύλη, να το γράψετε έστω καθυστερημένα, αν το άρθρο είναι και πεποίθηση της εκκλησίας της Πεντηκοστής τότε σκεφτείτε μήπως για την δεκαετία που διανύουμε το όνομα του Θεού δι' υμάς βλασφημείται εν τοις έθνεσι.
Και υπογράφει από κάτω, Σ.Κ. ένας επαρχιώτης.
Ο προφήτης Ησαΐας λέει: θέλετε να γνωρίσετε ποιοι έχουν το αληθινό πνεύμα και την αληθινή πίστη; Εάν οι προφήτες τους πουν κάποιο γεγονός και αυτό συμβεί, αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται μέσα στην αλήθεια. Τώρα έχουν πει προφητείες για την δεκαετία του '90, η δεκαετία του '90 περνάει, οι προφητείες αυτές δεν έχουν επαληθευτεί, άρα το ίδιο πνεύμα που δρα ως ψευδοπροφήτης στην αναγγελία γεγονότων, το ίδιο πνεύμα δρα όταν δίνει γλωσσολαλιές και ο νοών νοείτω.

Τέλος του 2000, ρωτώ κάποιους ενορίτες μου που έχουν μέσα στην οικογένεια τους ένα Πεντηκοστιανό: τελείωσε το 2000, δεν αρπάχτηκε στον ουρανό, τι σας λέει; Μου απάντησαν: μας βεβαιώνει ότι η αρπαγή της εκκλησίας θα γίνει το 2001.
Ο μεγάλος όμως ποιμένας των Πεντηκοστιανών που γράφει και τα πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα Χριστιανισμός έστειλε διαφορετικό μήνυμα, λοιπόν εφημερίδα Χριστιανισμός φύλλο Ιανουαρίου του 2001. Ω, μην μου πείτε πως δεν είναι ξύπνιος αυτός ο άνθρωπος, ανακάλυψε ένα χωρίο από τον προφήτη Ωσηέ, του έδωσε αλληγορική και προφητική ερμηνεία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ερχομός του Χριστού και τα άλλα συγκλονιστικά γεγονότα θα γίνουν την τρίτη χιλιετία. Δεν συνέβησαν στο τέλος της δεύτερης χιλιετίας; Θα πραγματοποιηθούν όμως την τρίτη χιλιετία.
Βρήκε χωρίο από την Αγία Γραφή, κατοχύρωσε αγιογραφικά την θεωρία του και έτσι φάνηκε με καθαρό πρόσωπο στους δικούς του.
Παρόμοια δεν ενεργούν και οι μάρτυρες του Ιεχωβά;
Αφού ο Αρμαγεδδώνας δεν συνέβη στα χρόνια που είχαν υπολογίσει, λογάριαζαν με βάση το 1914 μια χρονική περίοδο ίση με την διάρκεια της ζωής μιας γενεάς ανθρώπων, βρήκαν μια περικοπή από το 24ο κεφάλαιο του Ευαγγελίου του Ματθαίου και βάση αυτής έδωσαν ευρύτερη έννοια στην λέξη γενεά και έτσι ξελάσπωσαν.
Το τραγούδι λέει: θα 'ρθει κάτι άλλο και θα ξελασπώσουμε.
Και αυτοί, οι Πεντηκοστιανοί και οι μάρτυρες του Ιεχωβά, λένε, θα βρούμε άλλο χωρίο, είτε από τον Ωσηέ, είτε από τον Ματθαίο, και θα ξελασπώσουμε.
Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται για θεοσεβούμενους ανθρώπους αλλά για απατεώνες, για εμπαίκτες των Θείων. Αντί να πούνε, μας συγχωρείτε, άνθρωποι είμαστε, κάναμε ένα λάθος, προχωρούν σε νέα ψευδοπροφητεία.
Και καθώς περνούν τα χρόνια το καλάθι με τις ψευδοπροφητείες γεμίζει.
Το Άγιο Πνεύμα δεν συνεργάζεται με εγωιστές, το πονηρό πνεύμα όμως τα πάει καλά μαζί τους. Και επειδή το πονηρό πνεύμα αγνοεί το μέλλον για αυτό οι δικοί του προφήτες διαψεύδονται. Όσες προφητείες δεν προέρχονται από το πνεύμα του Θεού πέφτουν στο χώμα. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που είχε το ταπεινό φρόνημα που στολίζει την Ορθόδοξο Εκκλησία συνεργαζόταν με το Άγιο Πνεύμα και όσες προφητείες είπε βγήκαν αληθινές και συνεχίζουν να βγαίνουν, στους εγωιστές, στους αιρετικούς, δεν δίδεται τέτοια χάρις.
Συγκρίνατε και κρίνατε.









Όλα τα έλεγε ο λόγος του Θεού

Στον έναν ότι γεννήθηκε ο Αντίχριστος το έλεγε "ο Λόγος του Θεού" στον άλλον ότι θα ζουν άτομα από την γενιά του 1914 το "υπέδειξε ο Ιησούς". Για να αποκτήσουν τα λόγια τους κύρος και αυτοί οπαδούς φορτώνουν τις ψευτοπροφητείες στον Χριστό και έτσι έβγαλαν και τον Θεό ψευτοπροφήτη !



1 σχόλιο: