29/3/2017 Μεγάλου Κανόνος


Πεντηκοστιανοί και μτ Ιεχωβά
Κοινός ο πατέρας, για αυτό παρατηρούμε κοινά σημεία και στα τέκνα του
Μαρτυρίες πρώην στελέχους της Σκοπιάς

μάρτυρες του Ιεχωβά ψευτοπροφητείες αίρεσηΓέροντας Δανιήλ: Αγαπητοί χαίρεται, κατά καιρούς τυχαίνει μερικά πρόσωπα που βρίσκονται στον χώρο της αιρέσεως και μάλιστα που έχουν και κάποια θέση σε αυτόν τον χώρο, τυχαίνει να επιστρέφουν στην Χριστιανική Εκκλησία και να μας αποκαλύπτουν μερικά πράγματα πολύ ενδιαφέροντα. 
Τον Μάιο του 1977 ο μακαριστός πατήρ Αντώνιος Αλεβιζόπουλος είχε φέρει από την Γερμανία τον Γκίντερ Πάπε που ήταν από τα πιο δυναμικά στελέχη των μτ Ιεχωβά της Γερμανίας και ο οποίος επέστρεψε στο Χριστιανισμό και μας έκανε μερικές σπουδαίες αποκαλύψεις. Κατά αρχήν θα τον ακούσουμε να μας διηγείται, σε μετάφραση του πατρός Αντωνίου, τι ήταν εκείνο που τον έκανε να απομακρυνθεί από τους μτ Ιεχωβά.
 
Günther Pape: Η πρώτη ώθηση ήρθε το 1951 στο διεθνές συνέδριο των μαρτύρων του Ιεχωβά στην Frankfurt am Main, Φρανκφούρτη πλησίον του ποταμού Μάιν. Στο σημείο αυτό πρέπει να εξηγήσω μερικά πράγματα από την διδασκαλία των μτ Ιεχωβά. Από την εποχή της ιδρύσεως εκείνου που σήμερα γνωρίζουμε σαν οργάνωση των μτ Ιεχωβά κατά τα έτη 1874, 1881 στο Πίτσμπεργκ της Πενσιλβανίας από τον νεαρό Αμερικανό έμπορο Ρώσσελ, οι μτ Ιεχωβά πίστευαν στην κατά γράμμα ανάσταση του Αβραάμ, του Ισαάκ, του Ιακώβ, σαν κυβερνήτες, σαν πρίγκιπες, του ερχομένου νέου κόσμου του παραδείσου. Αυτό ήταν θεμελιωμένο με πολλά Βιβλικά εδάφια και δημοσιεύθηκε σε πολλά βιβλία και περιοδικά της εταιρείας Σκοπιά. Οι μτ Ιεχωβά περίμεναν την σαρκική ανάσταση από τα μνήματα του Αβραάμ, του Ισαάκ, του Ιακώβ. Πολλά βιβλία και φυλλάδια της οργανώσεως των μτ Ιεχωβά μας περιέγραψαν αυτήν την ανάσταση του Αβραάμ, του Ισαάκ, του Ιακώβ. 
Και για να δείξουμε μάλιστα σε όλους τους ανθρώπους της Γης πως πιστεύουμε στην κατά γράμμα ανάσταση του Αβραάμ, του Ισαάκ, του Ιακώβ, οικοδομήσαμε στον Αβραάμ ένα σπίτι στο οποίο θα κατοικούσε κατά την ανάσταση του. Σε αυτήν την φωτογραφία εικονίζεται αυτό το ίδιο το σπίτι που ονομάστηκε Μπέθ Σαρίμ και βρισκόταν στην Καλιφόρνια. Εδώ είναι το πρωτότυπο βιβλίο με την πρωτότυπη φωτογραφία, είναι το βιβλίο Σωτηρία που εκδόθηκε από την εταιρεία Σκοπιά. 
Το έτος 1951 περιμέναμε ακόμη την ανάσταση του Αβραάμ, του Ισαάκ, του Ιακώβ. 
Την Πέμπτη το βράδυ στο πρόγραμμα του συνεδρίου στη Φρανκφούρτη ήταν μια διάλεξη με τον τίτλο "Και οι άρχοντες θα κυβερνήσουν με δικαιοσύνη". 
Όλοι οι μτ Ιεχωβά σε εκείνο το τεράστιο στάδιο πίστευαν βέβαια το βράδυ εκείνο στην ανάσταση του Αβραάμ, του Ισαάκ, του Ιακώβ. Δεν τους είχαμε οικοδομήσει μόνο σπίτι, αλλά ιδρύσαμε και για αυτούς και ραδιοφωνικό σταθμό, το ραδιοφωνικό σταθμό WBBR μέσω του οποίου θα μιλούσαν στους κατοίκους της Γης. Στη διάλεξη του συνεδρίου της Φρανκφούρτης ο ομιλητής έφτασε στο αποκορύφωμα της ομιλίας του, αυτός που μιλούσε ήταν ο Φράντζ ο αντιπρόεδρος της εταιρείας 
Είπε στις 100.000 των μτ Ιεχωβά που ήταν εκεί συγκεντρωμένοι "αδελφοί, οι άρχοντες είναι εδώ", ένα ηφαίστειο ενθουσιασμού ξέσπασε. 
Όλοι κοιτούσαν την σκηνή και περίμεναν να δουν εκεί επάνω στην σκηνή τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Ιακώβ. Ο ομιλητής όμως συνέχισε, "ναι αδελφοί, οι άρχοντες είναι εδώ, κοιτάξτε γύρω σας, οι άρχοντες κάθονται μεταξύ σας, ο Ιεχωβά Θεός έδωσε νέο φως, αντί για τους πατέρες των Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, θα κυβερνήσουν οι υιοί των, οι ιεραπόστολοι και οι αξιωματούχοι των συναθροίσεων. Αυτοί είναι οι άρχοντες του νέου κόσμου τα στελέχη της οργανώσεως των μτ Ιεχωβά." 
Ώστε δεν χρειάζεται πια να αναστηθεί ο Αβραάμ; 
80 ολόκληρα χρόνια το πιστεύαμε αυτό και το κηρύτταμε στους ανθρώπους από σπίτι σε σπίτι σαν αλήθεια από τον Θεό. Ακόμη και σήμερα μπορώ να αναφέρω όλα τα Γραφικά εδάφια που χρησιμοποιήσαμε τότε από πόρτα σε πόρτα για την θεμελίωση αυτής της διδασκαλίας και τώρα οι άρχοντες είμαστε εμείς; Τα στελέχη της οργανώσεως; 
Αυτό μου δημιούργησε αμέσως αμφιβολίες, το είπα τότε στους αδελφούς μου αλλά εκείνοι μου απήντησαν, Γκίντερ δεν πρέπει να αμφιβάλλεις, να ξέρεις πως οι αμφιβολίες προέρχονται από τους δαίμονες, θέλουν να σε κυριέψουν, να σε οδηγήσουν σε πτώση, απομάκρυνε από μέσα σου τις αμφιβολίες. Έτσι έδιωξα τις αμφιβολίες και πέρασαν μερικά χρόνια μέχρι το 1955.

Γέροντας Δανιήλ: Στην συνέχεια ο ομιλητής λέει ότι το 1955 ήρθε μια διδασκαλία από την Σκοπιά ότι τους Ισραηλίτες τους ωθούσε προς την Παλαιστίνη ο Διάβολος ενώ στα παλαιότερα έντυπα έλεγε ότι ο Θεός τους οδηγούσε προς την Παλαιστίνη. Έπαθε καινούργιο σοκ. 
Μετά άρχισε να μελετά όλα τα παλαιά βιβλία και τότε ανακάλυψε πολλά πράγματα που δεν του είχαν περάσει ποτέ από τον νου του και ανακάλυψε ότι την ανάσταση του Αβραάμ την περίμεναν και το 1925, ας παρακολουθήσουμε....

Γκίντερ Πάπε: Άρχισα να τα συγκρίνω όλα μεταξύ τους, τότε τρόμαξα ακόμη περισσότερο. Αναγκάστηκα να ανακαλύψω πως τα βιβλία της Σκοπιάς περιείχαν αντίφαση πάνω στην αντίφαση. Τον Αβραάμ επί παραδείγματι δεν τον περίμεναν να αναστηθεί για πρώτη φορά το 1951 ή το 1953, οι μτ Ιεχωβά περίμεναν την κατά γράμμα ανάσταση του Αβραάμ, του Ισαάκ, του Ιακώβ, το έτος 1925.
Όλοι οι μτ Ιεχωβά πίστευαν πως το 1925 θα πήγαιναν στον ουρανό, για αυτό και την εποχή εκείνη οι μτ Ιεχωβά πούλησαν και δώρισαν τα υπάρχοντά τους και την περιουσία τους. 
Έτσι είναι γραμμένο στην Σκοπιά και στα άλλα βιβλία των μτ Ιεχωβά. Θέλετε παραδείγματα; 
Ο Έμιλ Σλίπι από το Σέντ Γκάλεν δώρισε τότε την περιουσία του που αποτελείτω από κήπους 17 στρεμμάτων, γιατί πίστευε πως δεν μπορεί να το πάρει στους ουρανούς. Ο Ευγένιος Μπρέζεκε από την Φρανκφούρτη πλησίον του Μάιν, δώρισε την περιουσία του που αποτελείτω από 6 σπίτια γιατί πίστευε πως σε λίγο θα αναληφθεί στους ουρανούς και πως δεν μπορούσε να τα πάρει μαζί του.
Και όταν έφτασε το 1925 οι μτ Ιεχωβά ανέβηκαν στις πιο ψηλές κορυφές στα βουνά της περιοχής των ντυμένοι σε άσπρα ρούχα. Στα χέρια τους κρατούσαν βάια, έψαλλαν τον ύμνο 78 από το υμνολόγιο τους που έλεγε "Σιών συ ωραιοτάτη πόλη" και πίστευαν πως όταν τελειώσουν αυτόν τον ύμνο θα κατέβει ένα σύννεφο να τους παραλάβει και να τους οδηγήσει στον Χριστό. 
Όταν όμως πέρασε το 1925 και δεν τους άρπαξε κανένα σύννεφο να τους οδηγήσει στον ουρανό τότε η εταιρεία Σκοπιά έγραψε για αυτούς στο περιοδικό Χρυσούς Αιών, το σημερινό Ξύπνα: Αλλά αγαπητοί αδελφοί δεν πρέπει να είστε λυπημένοι, ο Ιεχωβά Θεός έδωσε τώρα ζωηρότερο φως, για αυτό ορμήστε έξω και μην ρωτάτε πολύ, ορμήστε έξω και μη ρωτάτε ποτέ, κηρύξτε, κηρύξτε, κηρύξτε, τον Βασιλέα και τη Βασιλεία. Γιατί είστε τόσο εγωιστές και θέλετε να πάτε από τώρα στον ουρανό αφού υπάρχει τόση πολύ δουλειά εδώ κάτω στην Γη;
Δηλαδή αντί για μετάνοια και συγγνώμη, θράσος και εμπαιγμός! (τα ίδια και οι Πεντηκοστιανοί, κλίκ εδώ --> Ψεύτικες ελπίδες)
Αλλά γιατί να μιλάμε για τότε; Μήπως δεν τύχαμε μόλις τώρα κάτι παρόμοιο με τους μτ Ιεχωβά; Μήπως μπροστά από 4,5,6,7 χρόνια δεν πήραν οι μτ Ιεχωβά τα παιδιά τους από τις ανώτερες σχολές της Ευρώπης και της Αμερικής; Ή μήπως δεν είπαν στα παιδιά τους, δεν χρειάζεται να σπουδάσετε πια ιατρική τι τις χρειάζεστε πια τις σπουδές; Τον Οκτώβριο του 1975 θα έλθει η συντέλεια. (Τα ίδια έλεγαν και οι Πεντηκοστιανοί, κλίκ εδώ --> για να συγκρίνετε μτ Ιεχωβά και Νεοπεντηκοστιανούς)
Και μήπως οι μτ Ιεχωβά δεν είπαν τον Μάρτιο του 1975 στο (γίνεται αναφορά σε κάποια πόλη, δυσδιάκριτο) σε δημόσια διάλεξη πως δεν έχουμε πια ανάγκη να ταπετσάρουμε τα σπίτια μας; Όλα αυτά τα είπαν γιατί τον Οκτώβριο του 1975 περίμεναν το τέλος αυτού του κόσμου. Η εταιρεία Σκοπιά σαν πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού πρόσφερε το 1966 στους μτ Ιεχωβά ένα νέο βιβλίο, λαμπρό ακτινοβόλο φως από το Θεό, έτσι σκέφτηκαν τότε όταν πήραν θριαμβευτικά στα χέρια τους το βιβλίο αυτό, μόνο λίγα χρόνια ακόμη χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε αυτό το εξαντλητικό έργο να πηγαίνουμε από σπίτι σε σπίτι. 
Έξι χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας τελειώνουν το φθινόπωρο του 1975, ο νέος κόσμος έφτασε. Πολλά εκατομμύρια ανθρώπων άκουσαν αυτό το μήνυμα και εκατοντάδες χιλιάδες το πίστεψαν και έγιναν μτ Ιεχωβά. Η εταιρεία Σκοπιά βασισμένη σε πολλά Γραφικά εδάφια τα οποία ξερίζωσε από την συνάφεια τους είχε συναρμολογήσει ένα χρονολογικό υπολογισμό. 
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί πως στα 100 χρόνια που πέρασαν από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία Σκοπιά αυτός είναι ο πέμπτος χρονολογικός υπολογισμός. Έξι χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας, το 4026 πΧ εδημιουργήθη ο Αδάμ και η Εύα και το 1975 ετελείωσαν αυτά τα έξι χιλιάδες χρόνια.

Γέροντας Δανιήλ: Σε όλα τα δόγματα τους και στις εσχατολογικές διδασκαλίες τους οι μτ Ιεχωβά παρουσιάζουν ένα σωρό Αγιογραφικά χωρία και έτσι παρουσιάζεται ότι είναι κατοχυρωμένη η άποψη αυτή. Περί του θέματος αυτού θα μας εξηγήσει και θα μας δώσει να καταλάβουμε καλά τι συμβαίνει ο ομιλητής ο Γκίντερ Πάπε.

Γκίντερ Πάπε: Αλήθεια είναι να χάνει κανείς τα λογικά του! Αν σκεφτεί πως όλα αυτά είναι κατοχυρωμένα με Γραφικά εδάφια. Όμως αυτά αποκόπτονται από τα φυσικά τους πλαίσια και ενώνονται αυθαίρετα με άλλα τελείως άσχετα εδάφια, έτσι η Γραφή χρησιμοποιείται από τους μτ Ιεχωβά σαν το παράδειγμα που θα σας αναφέρω. Γνωρίζετε όλοι την ιστορία του Ιούδα που πρόδωσε τον Χριστό και πέταξε τα αργύρια στο ναό, κατόπιν η Γραφή αναφέρει, ο Ιούδας πήρε ένα σχοινί και πήγε και κρεμάστηκε. Ας πάρουμε λοιπόν αυτήν την φράση, πήρε ένα σχοινί και πήγε και κρεμάστηκε, αν την ενώσουμε με ένα άλλο άσχετο εδάφιο της Γραφής, με εκείνο που ανέφερε ο Χριστός, πήγαινε και εσύ και κάνε το ίδιο, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; 
Ακούστε το, ο Ιούδας πήρε ένα σχοινί και πήγε και κρεμάστηκε πήγαινε και εσύ και κάνε το ίδιο. 
Καταλαβαίνεις τώρα τι εννοώ; Παίρνουμε κάτι από αυτό το βιβλίο της Γραφής, κάτι από το άλλο, χωρίς να έχει καμία σχέση, τα ενώνουμε και έτσι στηρίζουμε τις δικές μας απόψεις επί της Γραφής. Έτσι μπορώ να αποδείξω και εγώ τα πάντα με την Βίβλο, ακόμη και ότι δεν υπάρχει Θεός. 
Η ηγεσία της Σκοπιάς δεν δημιούργησε στους μτ Ιεχωβά μόνον με αυτούς τους χρονολογικούς υπολογισμούς ψεύτικες ελπίδες, δεν τους εξαπάτησε μόνο σχετικά με την αλήθεια των ισχυρισμών της, μόνο σε αυτό το βιβλίο το οποίον είναι τάχα η σύγχρονη ιστορία των μτ Ιεχωβά περιλαμβάνονται 169 περίφημες νοθείες στα γεγονότα της οργανώσεως Σκοπιά, μόνο σε αυτό το βιβλίο που κρατώ στα χέρια μου. Σε αυτό το βιβλίο υποστηρίζει μάλιστα η οργάνωση των μτ Ιεχωβά πως δεν είχε διδάξει τίποτε για το 1925 παρόλα ότι υπάρχουν ακόμη τα βιβλία της στα οποία δημοσιεύεται η διδασκαλία αυτή, έτσι ψεύδεται και εξαπατά τους μτ Ιεχωβά τους πλανεμένους αδελφούς μας και τους αποκρύπτει την αλήθεια. Αυτό είναι η μεγάλη ενοχή της ηγεσίας της Σκοπιάς ότι στο όνομα του Ιεχωβά, στο όνομα του Ιησού Χριστού, υποδούλωσε σαν μτ Ιεχωβά εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο

Γέροντας Δανιήλ: Ο Γκίντερ Πάπε για να γίνει Χριστιανός και να απεμπλακεί από τους μτ Ιεχωβά συναντούσε ένα εμπόδιο, του είχαν μάθει οι μτ Ιεχωβά ότι στο Χριστιανισμό γίνονται πάρα πολλές αμαρτίες και για να μπορέσει να το ξεπεράσει αυτό κάποτε άνοιξε το μυαλό του και κοίταξε την Παλαιά Διαθήκη που ήταν ο λαός του Θεού και είδε και εκεί γίνονταν αμαρτίες, δεν έπαυε όμως να είναι ο λαός του Ισραήλ λαός του Θεού και εμείς που έχομε υπόψιν τις παραβολές του Χριστού ξέρουμε ότι τα ζιζάνια είναι ανακατεμένα μαζί με το σιτάρι, ας τον παρακολουθήσουμε και στο σημείο αυτό.

Γκίντερ Πάπε: Τότε σκέφτηκα στην εικόνα της Γραφής, ο λαός τους Θεού καθ' οδόν, ο Ισραήλ στην Παλαιά Διαθήκη, ο Θεός τον ελευθερώνει από την Αίγυπτο και τον οδηγεί δια μέσου της ερήμου. 
Ο Μωυσής ανεβαίνει για λίγο στο όρος να πάρει τις εντολές του Θεού, όμως στον λαό φάνηκε ότι αργούσε και αμέσως κατασκεύασαν ένα χρυσό μοσχάρι. Κατόπιν σκέφτηκα τον Δαυίδ που διάπραξε μοιχεία με την Βηρσαβεέ και όλες τις άλλες ιστορίες της πτώσεως και της αποστασίας του Ισραήλ και όμως παρά τις συνεχείς πτώσεις έμενε λαός του Θεού.
Κατόπιν μου πέρασε από τον νου μου η Εκκλησία ο νέος λαός του Θεού που οδηγείται διαμέσου της ιστορίας. Αυτά που συνέβαιναν στον Ισραήλ συμβαίνουν και σήμερα και μέσα στην Εκκλησία. χρόνια δεν μπορώ να πια πω πως αυτός ο λαός του Θεού, η Εκκλησία, έχει σαν σύνολο απορριφθεί από τον Θεό έστω και εάν επίσκοπος διαπράξει αυτό το παράπτωμα ή ένας ιερέας εκείνο το σφάλμα. Τα προσωπικά σφάλματα μέσα στον λαό του Θεού δεν ήταν πια για μένα το μέτρο, το μέτρο ήταν τώρα για εμένα η Βίβλος.

Γέροντας Δανιήλ: Στον Γκίντερ Πάπε έγιναν μερικές ερωτήσεις όσο αφορά το οικονομικό πρόσωπο της εταιρείας Σκοπιά και μας δίνει κάποιες απαντήσεις.

Γκίντερ Πάπε: το καθαρό κέρδος από κάθε περιοδικό είναι 7 πφένιγκ, δηλαδή μια δραχμή, εκτός από αυτό κάθε μτ Ιεχωβά παίρνει από κάθε τεύχος 4 πφένιγκ προμήθεια, δηλαδή 60 λεπτά.

Ερώτηση: Τα περιοδικά πωλούνται σε πολύ χαμηλή τιμή είναι δυνατόν να υπάρχει κέδρος; Πόσο κοστίζει στην εταιρεία κάθε τεύχος;

Απάντηση: Η εταιρεία έχει ένα γενικό κανόνα που τηρείται σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδόσεις, αυτός είναι, τα συνολικά έξοδα παραγωγής δεν επιτρέπεται να υπερβούν τα 11% της τιμής της συνολικής πωλήσεως των εντύπων. Παρόλα αυτά οι τιμές των εντύπων είναι χαμηλές γιατί οι εργαζόμενοι στην εταιρεία δεν αμείβονται καθόλου, σε ολόκληρη την παραγωγή δεν υπάρχουν καθόλου έξοδα για μισθούς και ημερομίσθια. Τα έξοδα αναφέρονται μόνο στα υλικά, αλλά και τα υλικά δεν κοστίζουν γιατί όλα τα υλικά παράγονται σε ιδιόκτητα εργοστάσια και εργαστήρια, ακόμη και το τρόφιμα των εργατών παράγονται στα αγροκτήματα. Μάλιστα πολλές φορές τα προϊόντα των αγροκτημάτων περισσεύουν και πωλούνται σαν ευλογία στα διάφορα συνέδρια των μτ Ιεχωβά και μάλιστα σε τιμές μεγαλύτερες από το ελεύθερο εμπόριο. Έτσι μπορεί κανείς παραδείγματος χάριν να αγοράσει βούτυρο της Βασιλείας, γιατί όχι και αυγά της Βασιλείας και κοτόπουλα της Βασιλείας.

Γέροντας Δανιήλ: Να σημειώσουμε και τελευταία ότι ο Γκίντερ Πάπε παρουσίασε και το πολιτικό πρόσωπο της εταιρείας Σκοπιά, ας τον ακούσουμε λίγο.

Γκίντερ Πάπε: Το διεθνές συνέδριο των μτ Ιεχωβά το έτος 1923 στο Κλίβελαντ Οχάιο, απηύθυνε στους κυβερνήτες της Γης διακήρυξη την οποία διέδωσε σε εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη διακήρυξη αυτή μιλούσε και καλούσε τους κυβερνήτες αυτού του κόσμου να καταθέσουν στα πόδια του Ρόδερφορδ την εξουσία τους γιατί αυτός ήταν ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος της Θεοκρατίας πάνω στην Γη.

Ερώτηση: Μήπως το σύστημα αυτό παρουσιάζει ομοιότητες με τα γνωστά θεσμικά συστήματα που αποβλέπουν στον ίδιο σκοπό;


Απάντηση: Ναι, την ιδεολογία των μτ Ιεχωβά θα την χαρακτήριζα σαν φασιστική.Εκτελείς ή εκτελείσαι
 

Το Μπέθ Σαρίμ και ο Ρόδερφορ

 


Άλλαξε η ημερομηνία για να φανεί ότι ο Ρώσσελ πέτυχε στην προφητεία

Γελοιότητες.....
Προσπαθούν να παραβιάσουν τα Θεϊκά απόρρητα 
με πολιορκητικό κριό το.... κομπιουτεράκι


Και όταν τίποτα δεν έγινε, νέες ελπίδες....


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου