Τατουάζ Χριστιανικά




Τατουάζ Χριστιανικά
ο Σταυρός πρέπει να γίνει τατουάζ στο πετσί σου και όχι στο δέρμα σου
 
Αγαπητοί πολλοί Χριστιανοί σκέφτονται να κάνουν τατουάζ με μια απεικόνιση της πίστεως, δηλαδή να κάνουν σχέδια τατουάζ Χριστός, τατουάζ Σταυρός, τατουάζ Παναγία, τατουάζ  γέροντα Παΐσιο γέροντα Πορφύριο ή κάποιον άλλον Άγιο, είτε σκέφτονται να κάνουν τατουάζ που δεν απεικονίζει κάτι Χριστιανικό.
Όμως τι ανάγκη έχεις να ζωγραφίσεις στο δέρμα σου κάποιον Άγιο, τον Χριστό ή κάτι δικό του; Δεν έχεις επάνω σου ανεξίτηλα χαραγμένο το Χρίσμα, όχι με υλική βελόνα και μελάνι, αλλά με την φωτιά του Αγίου Πνεύματος; Γιατί θες να ντύσεις το δέρμα σου με μια απεικόνιση του Χριστού όταν τον έχεις ήδη ντυθεί με το βάπτισμα; ὅσοι γὰρ εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε όσοι στον Χριστό βαπτιστήκατε τον Χριστό ντυθήκατε, χρειάζεσαι άραγε κάτι παραπάνω από αυτό; 
Μήπως δεν παραδέχεσαι ότι σε αυτό ντύθηκες τον Κύριο; Όχι θα απαντήσεις, τότε πες μου ποια ανάγκη υπάρχει να κάνεις τον Χριστό ή κάτι δικό του τατουάζ; Αλλά αν ντύθηκες τον Χριστό με το βάπτισμα, όπως και παραδέχεσαι, δεν είναι φανερό ότι και σε αυτόν επάνω κάνεις τατουάζ; Οὐκ οἴδατε ὅτι τὰ σώματα ὑμῶν μέλη Χριστοῦ ἐστιν; ἄρας οὖν τὰ μέλη τοῦ Χριστοῦ ποιήσω πόρνης μέλη; μὴ γένοιτο. Δεν ξέρετε ότι τα σώματά σας είναι μέλη Χριστού; Να πάρω λοιπόν τα μέλη του Χριστού και να τα κάνω μέλη πόρνης; Είθε να μη γίνει! Αλλά ίσως πεις με το τατουάζ ομολογώ τον Χριστό στους γύρω μου. Μήπως όμως θα έβαζες ένα μικρό άγαλμα του Χριστού στο κεφάλι ή μήπως θα κρέμαγες μια εικόνα στο στήθος ώστε να τον ομολογήσεις; Δεν θα το έκανες διότι θα γινόσουν αντικείμενο σχολιασμού. Άραγε όμως δεν θα γινόσουν αντικείμενο λοιδορίας αν έκανες τατουάζ τον Χριστό σε εποχή πού τάση θα είναι άγαλμα ή εικόνα Χριστού;
Βλέπεις λοιπόν ότι είναι μια μόδα και διαφήμιση εαυτού, μια αυτοπροβολή και όχι ομολογία; Βλέπεις ότι είναι εντολές άλλου θεού, της μόδας, και όχι αυτού που πιστεύεις; Λέγοντας ότι ομολογείς τον Χριστό με το τατουάζ δεν κρύβεις πίσω από τα λόγια αυτά μια στρεβλή ευσέβεια; Για θυμήσου, το ίδιο δεν έγινε με το κομποσκοίνι που φορούσαν όλοι στον καρπό; 
Και όπως αυτός που δεν φόρεσε το κομποσκοίνι για την μόδα, δεν το έδειχνε ούτε το κρέμαγε στον καρπό ώστε να τον φυλάει λες και είχε κάποια μαγική δύναμη αλλά κρυφά και μυστικά υμνούσε τον Θεό με αυτό, έτσι και εσύ δεν θα ομολογήσεις τον Χριστό με την εμφάνιση αλλά μυστικά βάζοντας τον στην καρδιά σου.
Διότι η εξωτερική εμφάνιση του πιστού δεν πρέπει να αντικατοπτρίζει κάποια μόδα και μια προσποίηση αλλά την εσωτερική του Χριστιανική διαγωγή η οποία υπαγορεύει την ταπείνωση και το κήρυγμα Χριστού στους γύρω. Αυτά δεν γίνονται με εξωτερικά σημάδια αλλά με έργα ώστε έτσι γίνονται πράξη από εσένα οι συμβουλές του Χριστού που δίδαξε υμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου οὐ δύναται πόλις κρυβῆναι ἐπάνω ὄρους κειμένη· οὐδὲ καίουσι λύχνον καὶ τιθέασιν αὐτὸν ὑπὸ τὸν μόδιον, ἀλλ᾿ ἐπὶ τὴν λυχνίαν, καὶ λάμπει πᾶσι τοῖς ἐν τῇ οἰκίᾳ οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς.
Εσείς με το φωτεινό σας παράδειγμα είσαστε το πνευματικό φως της ανθρωπότητας. Όπως μία πόλη που είναι κτισμένη επάνω στο όρος δεν μπορεί να κρυφτεί έτσι και ο δικός σας βίος θα πέφτει στην αντίληψη των ανθρώπων. Και όταν ανάβουν λύχνο οι άνθρωποι, δεν τον τοποθετούν κάτω αλλά επάνω στον λυχνοστάτη ώστε να φωτίζει όλους εκείνους που βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Το φως λοιπόν που πήρατε από εμένα ας λάμψει εμπρός στους ανθρώπους για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον Πατέρα σας τον ουράνιο που έχει τέτοια ενάρετα παιδιά.
Αν λοιπόν θες να ομολογήσεις Χριστό κάνε το με τις πράξεις και τους λόγους Ευαγγελισμού, διότι σε τι ωφελεί μια απλή απεικόνιση; Μήπως οι όμορφες εικόνες σε έκαναν να πιστέψεις και όχι οι πράξεις των Αγίων και του Χριστού; Είναι το σχήμα του σταυρού στον τρούλο και στο δειγματολόγιο που σε έκανε να ποθείς Χριστιανικό τατουάζ ή ήταν ο Σταυρός του Γολγοθά; Το δεύτερο θα απαντήσεις, αλλά πες μου, τι είπε ο Χριστός για τον Σταυρό; ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι. Όποιος θέλει να με ακολουθήσει ας απαρνηθεί τον αμαρτωλό εαυτό του και τα πάθη του, ας σηκώσει τον σταυρό του και ας με ακολουθήσει.
Βλέπεις ποια είναι η ταλαιπωρία η οποία πρέπει να διέλθεις; Βλέπεις ποιο είναι το αιχμηρό που θα πρέπει να σε τρυπήσει; Το ίδιο που τρύπησε και εκείνον στις παλάμες και στα πόδια, το καρφί του Σταυρού. Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας μόδας αλλά της έμπρακτης αγάπης προς τον Θεό. Και ενώ τα σημάδια αυτά είναι αόρατα περισσότερο μιλούν και δυνατότερα φωνάζουν παρά εκείνα που φαίνονται επάνω στο δέρμα. Αν θες να δείξεις την αγάπη σου στους Αγίους ας μην σε τρυπήσει το βελόνι αυτού που κάνει τατουάζ αλλά το ίδιο βελόνι που τρύπησε τον Παΐσιο ή τον Πορφύριο και έγιναν αυτοί που έγιναν, η αγάπη για τον Χριστό.
Θέλεις λοιπόν να δείξεις ότι αγαπάς τον Κύριο; Τότε αντί να κάνεις τατουάζ
τον Χριστό στο χέρι πιάσε τον Χριστό από το χέρι ώστε να σε οδηγήσει στην ζωή σου. Θες να κάνεις τατουάζ στην πλάτη τον Σταυρό; Καλύτερα θα είναι να σηκώσεις στην πλάτη τον Σταυρό και να έχεις το βλέμμα στον Εσταυρωμένο. Γιατί τι θα σε ωφελήσει αν ζωγραφίσεις τον Σταυρό και τον φέρεις στην πλάτη αλλά δεν δέχεσαι να τον μεταφέρεις στην πλάτη; Απολύτως τίποτα. Ο Χριστός είπε ότι θα χαράξει στις καρδιές μας τα λόγια του και εκεί θέλει να τα διατηρήσουμε ανεξίτηλα, στην καρδιά μας, φησὶ Κύριος· διδοὺς δώσω νόμους εἰς τὴν διάνοιαν αὐτῶν καὶ ἐπὶ καρδίας αὐτῶν γράψω αὐτούς· καὶ ἔσομαι αὐτοῖς εἰς Θεόν, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι εἰς λαόν, λέει ο Κύριος θα δώσω την διαθήκη μου στην διάνοιά τους, θα γράψω αυτήν στην καρδιά τους και θα είμαι για αυτούς ο Θεός τους και αυτοί θα είναι αυτοί για εμένα ο λαός μου.
Στην καρδιά λοιπόν θέλει να έχεις αυτόν και τα λόγια του και σε διδάσκει ότι ο Σταυρός πρέπει να γίνει τατουάζ στο πετσί σου και όχι στο δέρμα σου, πρέπει να βιώσεις τον Σταυρό και να περπατήσεις τον δρόμο του Χριστού. Μα και οι παλαιοί Άγιοι αλλά και οι φωτισμένοι γέροντες του γνωρίσαμε στις ημέρες μας θα σου έλεγαν ότι θέλουν να ζωγραφίσεις με ανεξίτηλο μελάνι την ζωή τους στην καρδιά σου και να τους ακολουθήσεις στην πορεία που είχαν στην προσευχή, στον εκκλησιασμό, στην διδαχή προς τους άλλους των λόγων Χριστού. Γνωρίζεις ότι δεν ήθελαν να φωτογραφίζονται από ταπείνωση, μήπως άραγε τώρα άλλαξαν γνώμη και θα ήθελαν να τους κάνουν τατουάζ οι άνθρωποι στο δέρμα τους; Θέλεις λοιπόν να ομολογήσεις τον Χριστό και να δείξεις ότι τον αγαπάς; 
Δείξε το γινόμενος ένας φωτεινός κήρυκας του Ευαγγελίου με την ζωή σου και τα έργα σου κάνοντας πράξη τα λόγια του Χριστού που σε συμβούλευσε να δουν τα καλά σου έργα και δοξάσουν τον Πατέρα σου τον ουράνιο που έχει τέτοια ενάρετα τέκνα.
Και αφού τώρα έμαθες την τέχνη του αυθεντικού τατουάζ που πρέπει να κάνει ο Χριστιανός γίνε τώρα εσύ αυτός που θα κάνει το γνήσιο τατουάζ στους άλλους. Μετέτρεψε την γλώσσα σου σε πένα όπως λέγει ο Ψαλμωδός και από την καρδιά σου ας ξεχειλίσουν λόγια ψαλμοί και ύμνοι προς τον Δημιουργό και πράξεις ωφέλιμες στον συνάνθρωπο. Εξηρεύξατο ἡ καρδία μου λόγον ἀγαθόν, λέγω ἐγὼ τὰ ἔργα μου τῷ βασιλεῖ, ἡ γλῶσσά μου κάλαμος γραμματέως ὀξυγράφου. ὡραῖος κάλλει παρὰ τοὺς υἱοὺς τῶν ἀνθρώπων, ἐξεχύθη χάρις ἐν χείλεσί σου. Από την γεμάτη ιερά αισθήματα καρδιά μου ξεχείλισε και πήγασε λόγος έξοχος και σωτήριος. Ναι, απαγγέλλω εγώ το ποίημά μου στον βασιλέα. Η γλώσσα μου θα μεταβληθεί σε πένα ώστε να εκφράσει τα ιερά συναισθήματα της καρδιάς μου. Είσαι εσύ ω Χριστέ και Μεσσία ωραιότατος, η ωραιότητα σου σου υπερβαίνει όλες τις καλλονές των ανθρώπων, ιδιαίτερη χάρη υπάρχει στα λόγια σου.


3 σχόλια:

  1. Αρκετά λανθασμένη και ελλειπής αντίληψη. Με αυτό το σκεπτικό αγαπητέ δεν θα έπρεπε να φοράμε ούτε τον σταυρό μας ως ένδειξη της πίστης μας. Προσωπικά πιστεύω πως με το να έχει κάποιος χριστιανικό τατουάζ σε σημείο που το βλέπει θα του θυμίσει αρκετές φορές σε διάφορες καταστάσεις να μην ξεχάσει ποιός είναι ο δημιουργός του αλλά και να κάνει μια προσευχή παραπάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν χρειαζεσαι ενα τατουαζ για να θυμηθεις ποιος ειναι ο δημιουργις σου τοτς παει

      Διαγραφή
  2. Τα λεγόμενα δεν αποκλείουν κάτι έναντι του άλλου, δεν είναι διαζευκτικά ή Θεός στην καρδιά ή σταυρός οπότε αν έχουμε στην καρδιά τον Θεό δεν χρειαζόμαστε σταυρό αλλά δείχνουν ποιο το πρωτεύον και ποιο το δευτερεύον, οπότε δεν είναι ασυμβίβαστα Θεός στην καρδία και σταυρός στον λαιμό. Όσο αφορά τον σταυρό, το να προκρίνουμε κάτι καιρικό και εκ μόδας ως ένδειξη πίστεως έναντι ενός παραδεδομένου εκ των Χριστιανών και μάλιστα προ τόσων αιώνων είναι παράλογο. Χτες σταυρός στο σκουλαρίκι, σήμερα σταυρός στο τατουάζ, αύριο ίσως σχήμα σταυρού στο σκίσιμο του τζιν και έτσι τον σταυρό ορίζουν η μόδα και οι διάφοροι οίκοι της γιατί όχι και η φρενοβλάβεια (απώλεια της λογικής) του κάθε ενός την οποία θα φορτώνεται ο Χριστιανισμός. Όσο αφορά το να βλέπει κάποιος τον σταυρό τατού ώστε να θυμάται τον Δημιουργό ας σκεφτούμε το εξής. Κάποιος ευεργέτης δίνει σε εμάς εκατοντάδες πλάκες χρυσού. Θα χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από όλα όσα βρίσκονται γύρω μας και ότι αποκτήσαμε με αυτές ώστε να σκεφτούμε τον ευεργέτη; Θα έπρεπε να κρεμάσουμε μια φωτογραφία του γιατί υπήρχε κίνδυνος να ξεχαστεί; Θα χρειαζόταν άραγε κάποια ιδιαίτερη υπενθύμιση για να κάνουμε και "μια προσευχή παραπάνω" λες και η ευχαριστία σε αυτόν τον μέγιστο ευεργέτη είναι κάποιο παραπάνω ποτηράκι κρασί όπου με αυτό ξεπερνάμε τα όρια; Αυτός μας ευεργέτησε χωρίς τσιγκουνιά εμείς με μέτρο θα τον ευχαριστήσουμε; Αν υπάρχει το πρωτεύον, ο Θεός στην καρδία, τότε τον αγαπάμε και φαινόμαστε απέναντί του όπως πρέπει οπότε και την εξωτερική ένδειξη σε αυτόν, ένας σταυρός στον λαιμό, την υπαγορεύει ξανά η αγάπη σε αυτόν και κατ' επέκταση τους δικούς του, δηλαδή τους πατέρες, που όρισαν σταυρό και δεν την υπαγορεύει κάποια μόδα.
    Ευεργέτης ο Θεός, χρυσός η ύπαρξή μας και όσα κατορθώσαμε με την βοήθειά Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή