Γνωριμία με τους μάρτυρες του Ιεχωβά



Γνωριμία με τους μάρτυρες του Ιεχωβά μέρος 1ον
Μάρτυρες του Ιεχωβά και ψευτοπροφητείες
 ομιλία αγίου γέροντα Δανιήλ Γούβαλη
23/2/16 Πολυκάρπου Σμύρνης

Η ομιλία εκφωνήθηκε στο Βαθύ Σάμου

Ανάμεσα στους αιρετικούς υπάρχουν και οι Αντβεντιστές από τους οποίους προέρχονται οι μάρτυρες του Ιεχωβά. Οι μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν διάφορες διδασκαλίες ιδιότυπες, λένε ότι ο Θεός πρέπει να ονομάζεται Ιεχωβά και όποιος δεν τον ονομάζει Ιεχωβά οδηγείται στην καταστροφή και χάνει την αιώνια ζωή, έχουν ένα λεγόμενο Κυβερνών Σώμα συμβούλων διευθυντών στον Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης που θεωρείται ότι είναι το κανάλι του Ιεχωβά και πρέπει όλοι οι οπαδοί να τηρούν επ' ακριβώς τις εντολές που προέρχονται από αυτό το Κυβερνών Σώμα. 
Δέχονται ότι υπάρχει ο παλαιός κόσμος και ο νέος κόσμος, ο νέος κόσμος είναι αυτοί και μετά από κάποια γεγονότα που θα συμβούν στο προσεχές μέλλον θα εγκατασταθεί εδώ στην Γη μια Παραδεισένια κατάσταση νέου κόσμου. Δέχονται ότι επί 6000 χρόνια από την δημιουργία του ανθρώπου αλωνίζει το κακό και ο Σατανάς εδώ στην Γη αλλά τα 1000 χρόνια τα τελευταία θα είναι παραδεισένια, ότι 1000 χρόνια θα έχουμε εδώ Παράδεισο στην Γη θα έχουμε την βασιλεία του Ιεχωβά και οι μάρτυρες του Ιεχωβά θα ζούνε σε ζωή μακαριότητας ότι θα υπάρχει γονιμότητα στην Γη, τα σταφύλια, οι ντομάτες, τα ροδάκινα, θα είναι πελωρίων διαστάσεων, θα μπορείς με μια ντομάτα να κάνεις 50 σαλάτες, ένα σταφύλι πρέπει να το σηκώνουν δύο άντρες γιατί θα είναι πολύ σπουδαία η παραγωγή. 
Δεν θα υπάρχουν, λένε οι μάρτυρες του Ιεχωβά, κατά την διάρκεια της Χιλιετούς Βασιλείας αρρώστιες ούτε πόλεμοι, όλοι θα έχουν μια ηλικία, την ηλικία του Αδάμ, οι άνθρωποι θα γεννούν κανονικά και θα είναι υγιή τα τέκνα τους, θα γυρίζεις στην Γη και δεν θα βλέπεις πουθενά νεκροταφείο, θα έχουν εξαφανιστεί τα νεκροταφεία. 
Επίσης, όπως έλεγαν παλαιά σε κάτι προφητείες τους, όπου να 'ναι λένε έρχεται η Χιλιετής και δεν θα υπάρχει κανένας λαθρέμπορος, κανένας τοκογλύφος, κανένας κλέφτης, κατά συνέπεια δεν θα υπάρχουν και οι αστυνόμοι. Κυβερνήσεις όπως οι τωρινές που τους δημιουργούν προβλήματα θα εξαφανιστούν και θα υπάρχει μια κυβέρνηση η πλέον ιδεώδης που θα εμφανιστεί επάνω στην Γη, τελείας μορφής κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αβραάμ και θα στελεχώνονται τα υπουργεία από τους αριστείς της Παλαιάς Διαθήκης και κάποιος χαριτολογώντας έλεγε οπωσδήποτε το υπουργείο Παιδείας θα το πάρει ο Σολομών λόγω μεγάλης σοφίας, το δε αθλητισμού και νέας γενιάς θα το πάρει ο Σαμψών, το δε εμπορικής ναυτιλίας κατά πάσα πιθανότητα θα το πάρει ο Νώε, θα είναι υπέροχη η κυβέρνηση αυτή λέει και θα λύνονται όλα τα προβλήματα. 
Με αυτές τις ιδέες ανθρώπους οι οποίοι είναι σε μια κατάσταση δύσκολη και έχουν κάποια προβλήματα τους παρασύρουν καθώς τους ανοίγουν κάποιες ρόδινες ελπίδες μπροστά τους. Βρίσκουν έναν που είναι ηλικιωμένος και του λένε, κοίταξε, γίνε και εσύ μάρτυρας του Ιεχωβά, θα μπούμε στην Χιλιετή βασιλεία και θα αποκτήσεις την ηλικία του Αδάμ. Είχαν βρει μια ηλικιωμένη, την κυρία Γαριφαλιά, και της έλεγαν άμα έρθεις μαζί μας θα γίνεις δεκαοκτάρα, θα σε βλέπουν και θα ζηλεύουν όλοι. 
Ήταν να γίνει ένας γάμος και ο γαμπρός ήταν 15 με 20 χρόνια μεγαλύτερος από την νύφη, και οι δύο μάρτυρες του Ιεχωβά, και είπαν οι προϊστάμενοι δεν υπάρχει θέμα μπορεί τώρα να είσαι 15,20 χρόνια μεγαλύτερος αλλά μόλις θα μπείτε στην Χιλιετή Βασιλεία θα έρθεις στην ηλικία του Αδάμ και ουδέν πρόβλημα, εν τω μεταξύ δεν ήρθε η Χιλιετής και τα προβλήματα ήταν οξείας μορφής. Κάποιος που λεγόταν Νίκος Τριχάς στο Ηράκλειο στην Αττική, επηρεάστηκε για λίγο από τους μάρτυρες του Ιεχωβά, γύρισε όμως και μας διηγήθηκε ότι του έλεγαν τα εξής, εσύ λέει έχεις παιδιά, μόλις θα μπεις στην Χιλιετή Βασιλεία θα αποκτήσεις και εγγόνια θα αποκτήσεις δισέγγονα τρισέγγονα μέχρι δεκαεξακισέγγονα και θα γίνεις Πατριάρχης και θα έρχονται από διάφορα μέρη της Γης να συναντήσουν τον Νίκο τον Τριχά τον Πατριάρχη. Κάποτε στην άνω Κηφισιά, εκεί προς την Πολιτεία, ήταν ένα ταξί με κάποιο πελάτη μπροστά και από πίσω δύο μάρτυρες του Ιεχωβά και κουβέντιαζαν και άκουγε ο μπροστινός να λένε, αδελφέ βλέπεις αυτά τα ωραία κτήρια; Αυτά θα πέσουν στα χέρια μας διότι τώρα θα γίνει η σφαγή του Αρμαγεδδώνος όλοι όσοι δεν είναι μάρτυρες του Ιεχωβά θα σφαγούν και όλα θα πέσουν σε εμάς τους μάρτυρες του Ιεχωβά, μαζί και αυτά τα υπέροχα σπίτια. 
Δέχονται αυτοί οι αιρετικοί ότι σε λίγο θα γίνει μια τρομερή μάχη, η μάχη του Αρμαγεδδώνος και με επέμβαση του Θεού θα σφαγούν, θα θανατωθούν, όλοι όσοι δεν είναι μάρτυρες του Ιεχωβά. Αυτό θα είναι μια γενική σφαγή, μετά θα ακολουθήσει η Χιλιετής βασιλεία η παραδεισένια περίοδος όπως είπαμε, όμως προηγουμένως θα έχουν επτά μήνες ταλαιπωρία. Γιατί επτά μήνες ταλαιπωρία; γιατί πρέπει να ανοίξουν μεγάλους λάκκους να θάψουν τα πτώματα για να καθαρίσει η Γη. 
Αυτά πιστεύουν και αυτά γράφουν στα βιβλία τους.  
Ο προσδιορισμός του Αρμαγεδδώνα κάθε τόσο γίνεται και ξεγίνεται. Αρχίζουμε από το 1874 πάμε στο 1914, 1925, 1943, 1951, 1975....  Μεγάλος ντόρος και μεγάλος πάταγος έγινε το 1925. Τότε ο δεύτερος πρόεδρος της Σκοπιάς Ιωσήφ Ρόδερφορδ, συγκεκριμένα το 1919, είπε ότι το 1925 θα γίνει η μάχη του Αρμαγεδώνα και θα αρχίσει η Χιλιετής Βασιλεία και όσοι είναι μάρτυρες του Ιεχωβά θα μεταβληθούν κατά κάποιο τρόπο και θα μπουν στην νέα τάξη πραγμάτων. Περίμεναν το 1925 να γίνει αυτό το γεγονός, είχαν τις ελπίδες πολύ έντονες, μάλιστα επειδή έπρεπε να μην φοβηθούν, για αυτό έκαναν μια πρόβα στις 6 Φεβρουαρίου. Μαζεύτηκαν χιλιάδες μάρτυρες του Ιεχωβά στην Νέα Υόρκη και φορούσαν λευκά σάβανα και ξεχύθηκαν μια νύχτα στους δρόμους ώστε να κάνουν την αναπαράσταση πως ανασταίνονται οι νεκροί και τρόμαξαν και πάρα πολλοί Νεοϋορκέζοι. 
Στην συνέχεια προχωρούμε και φτάνει η 31/10 του 1925, τότε είχαν υπολογίσει ότι θα ερχόταν η αρχή της Χιλιετούς βασιλείας και ότι ο Θεός από τον ουρανό θα έστελνε νεφέλες θα παραλάμβανε τους μάρτυρες του Ιεχωβά και θα τους πήγαινε στον ουρανό. Τώρα το έχουν αλλάξει το δόγμα και λένε στην Γη θα τους κατεβάσει και λίγοι θα πάνε στον ουρανό. Μάλιστα τότε είχαν πει ότι πρέπει όλοι να φορέσετε λευκές στολές, να ανεβείτε σε λόφους και υψώματα και από το υμνολόγιο σας να ψάλλετε τον 78ο ύμνο, μόλις τελειώσει αυτός ο ύμνος τότε θα έρθουν οι νεφέλες και θα σας παραλάβουν στους ουρανούς. Το είχανε πιστέψει, εφάρμοσαν τις εντολές, αλλά δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο, για αυτούς βέβαια δυστυχώς. Τόσο πολύ το είχαν πιστέψει ώστε τους είπαν ότι εσείς που θα πάτε στον ουρανό τι να τις κάνετε τις περιουσίες εδώ στην Γη; 
Και το άκουγαν αυτό τα μέλη και έδιναν στην εταιρεία Σκοπιά τις περιουσίες τους. 
Κάποιος Ελβετός σοφέρ του Ρόδερφορδ αφιέρωσε 17 στρέμματα οικόπεδο, κάποιος άλλος από την Φρανκφούρτη δώρισε στην εταιρία Σκοπιά 6 σπίτια και λοιπά. 
Υπάρχει ένα βιβλίο τους που ονομάζεται "Ο δρόμος προς τον Παράδεισο" στο οποίο μεταξύ των άλλων έλεγαν ότι τώρα που θα αναστηθούν οι νεκροί και θα μπουν και αυτοί στην Χιλιετή βασιλεία, δηλαδή όλοι της Παλαιάς Διαθήκης, Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ και όλοι οι ευσεβείς Ισραηλίτες, θα εκπλαγούν από τρία πράγματα οι νεκροί που θα αναστηθούν, από τα αυτοκίνητα, δεύτερον από τα τηλέφωνα και τρίτον από τα αεροπλάνα. Επίσης έγραφαν στα βιβλία τους ότι όλες οι νεκροφόρες θα μετατραπούν σε άμαξες γάμου για να γίνονται τα πρώτα ταξίδια των νεόνυμφων. 
Τόσο πολύ πίστευαν ότι θα αναστηθεί ο Αβραάμ να κάνει την νέα κυβέρνηση ώστε του έχτισαν και ένα σπίτι στην Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο που το ονόμασαν Μπέθ Σαρίμ, σπίτι για τους άρχοντες. Εν τω μεταξύ δεν έγινε τίποτα άλλο παρά αναταραχή μεγάλη ανάμεσα στους μάρτυρες του Ιεχωβά και τότε οι επικεφαλής τους είπαν, μην βιάζεστε, ο Θεός δεν βιάζεται, δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί, όταν θα έρθει η ώρα του θα γίνει και αυτό, θα έρθει και η Χιλιετής Βασιλεία. Λόγω όμως του μεγάλου ρεζιλέματος που έπαθαν άλλαξαν το όνομα τους και ενώ μέχρι τότε ονομάζονταν Μελετηταί των Γραφών στην συνέχεια ονομάστηκαν μάρτυρες του Ιεχωβά. 
Αργότερα ο Ρόδερφορδ, ο δεύτερος πρόεδρος της εταιρίας Σκοπιά, είπε ότι έγινε η Β' Παρουσία το 1914 κατά τρόπο αόρατο και έγινε και μια πρώτη ανάσταση νεκρών το 1918 αοράτως. Δηλαδή ήθελαν να πούνε, μπορεί να φάνηκε ότι δεν τα πετύχαμε στις προφητείες αλλά έγιναν κατά κάποιον άλλον τρόπο, αόρατα. Αργότερα καθώς κυλούν τα χρόνια έχουμε νέους προσδιορισμούς, αναφέρουν ότι το 1951 θα γίνει ο Αρμαγεδδώνας και θα αρχίσει η χιλιετής βασιλεία. Έτσι στην Φρανκφούρτη στην τότε Δυτική Γερμανία μαζεύτηκαν εκατό χιλιάδες μάρτυρες του Ιεχωβά και πίστευαν ότι όταν θα τελειώσει μια διάλεξη από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας τον Φράντς, ημέρα Πέμπτη το βράδυ γινόταν η διάλεξη και τιτλοφορείτο "Και οι άρχοντες θα διοικήσουν με δικαιοσύνη", μόλις θα τελείωνε η διάλεξη αμέσως θα παρουσιάζονταν αναστημένοι εμπρός τους ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, ο Ιακώβ, για να ξεκινήσουν την Χιλιετή βασιλεία. 
Αλλά ενώ περίμεναν με αγωνία χιλιάδες άνθρωποι δεν γινόταν τίποτε και στο τέλος παρουσιάστηκε ο επικεφαλής και βρήκε ένα εδάφιο από την Αγία Γραφή το οποίο έδινε κάποια λύση στην υπόθεση, όπως νομίζουν αυτοί λύση. Από τον Ψαλμό 45 βρήκαν ένα στίχο, τον "αντί των πατέρων σου εγεννήθησαν οι υιοί σου" και είπαν, ορίστε, αντί να έρθουν οι πατριάρχες της Παλαιάς Διαθήκης, οι άρχοντες του Νέου Κόσμου είναι τα ηγετικά στελέχη της εταιρείας Σκοπιά. Τότε μεταξύ των άλλων έπαθε κρίση συνειδήσεως και ένα επίλεκτο στέλεχος των Ιεχωβιτών, ο Γκύντερ Πάπε, (δείτε ΕΔΩ τον Πάπε να μιλάει για την Σκοπιά) και αρχίζει μια ιστορία για αυτόν τον άνθρωπο που σιγά σιγά φεύγει από τους μάρτυρες του Ιεχωβά και μετά μας αποκαλύπτει πολλά που συνέβαιναν εκεί μέσα. Ήταν τόσο μεγάλη η πίστη τους ότι το 1951 θα αναστηθούν οι πατριάρχες για να ιδρύσουν την Χιλιετή βασιλεία ώστε όχι μόνο τους είχαν σπίτι αλλά τους είχαν φτιάξει και ένα ραδιοφωνικό σταθμό τον τιτλοφορούμενο WBBR και έλεγαν ότι με αυτόν τον ραδιοφωνικό σταθμό ο Αβραάμ θα έκανε το πρώτο διάγγελμα στους κατοίκους της Γης. 
Προχωρούμε στην δεκαετία του 1970, δηλαδή τις προφητείες των μαρτύρων του Ιεχωβά για αυτήν. Το 1966 γίνεται ένα διεθνές συνέδριο των μαρτύρων του Ιεχωβά και τότε ανακοινώνει μια ιδέα - ερμηνεία της Αγίας Γραφής ο Νάθαν Κνόρ, ο τρίτος πρόεδρος της εταιρείας Σκοπιάς, λέγοντας ότι ο Αδάμ δημιουργήθηκε το 4026 πΧ και αν μετρήσουμε από το 4026 - 6000 φτάνουμε στο 1975. Οπότε το 1975 τελειώνουν τα 6000 χρόνια του Σατανά και αρχίσουν τα 1000 χρόνια του Θεού.  Αυτό μάλιστα το έγραψαν και σε ένα βιβλίο στα αγγλικά, δεν έχει μεταφραστεί Ελληνικά, "Αιώνιος ζωή στην ελευθερία των υιών του Θεού". Στην σελίδα 35 λένε "1975-2975,  η Χιλιετής Βασιλεία".  
Εγώ τότε τύχαινε να βρίσκομαι στην μητρόπολη Τρικάλων και σε κάτι χωριά που είχε μάρτυρες του Ιεχωβά όλοι έλεγαν, και το ξέραν όλοι οι χωριανοί τους, ότι όπου να 'ναι σε λίγο αρχίζει η χιλιετής βασιλεία. Μάλιστα ένα περιοδικό που ονομάζεται Διακονία της Βασιλείας, Φεβρουάριος 1968, έλεγε ότι 90 μήνες θα κάνετε υπομονή, 90 μήνες κουράγιο και θα έρθει η χιλιετής βασιλεία. Στα παιδιά των μαρτύρων του Ιεχωβά που πήγαιναν σε ιατρικές σχολές τους είπαν, εσείς δεν πρέπει τώρα πια να συνεχίσετε τις σπουδές στην ιατρική επιστήμη διότι στην Χιλιετή βασιλεία δεν θα υπάρχουν άρρωστοι. Αφού δεν θα υπάρχουν άρρωστοι ποιος ο λόγος να σπουδάσετε γιατροί; 
Επίσης όταν πλησίαζε το 1975 έλεγαν μερικοί, "αδελφέ βλέπεις οι ταπετσαρίες εδώ στο σπίτι μας χαλάσανε, να πάω να αγοράσω καινούργιες; Τι να αγοράσεις αδελφέ μου καινούργιες; Αφού σε λίγο όλα τα σπίτια θα πέσουν σε εμάς" ή έλεγαν "χάλασαν τα υδραυλικά αλλά θα πάρουμε τα καλύτερα σπίτια με το καλύτερο υδραυλικό σύστημα".
Η εταιρεία λέει αντί να κάνετε άλλες εργασίες, αντί να σπουδάζετε ιατρική φαρμακευτική και λοιπά, να γίνετε ολοχρόνιοι σκαπανείς, δηλαδή να εργάζεστε συνέχεια για την εταιρεία Σκοπιά. Ήρθε το 1975 και φυσικά δεν έγινε τίποτα οπότε έπρεπε να τα μπαλώσει η εταιρεία Σκοπιά και βρήκε ξανά κάποια δικαιολογία. Είπε ότι εάν καταλάβατε ότι έπρεπε να γίνει ο υπολογισμός από τότε που δημιουργήθηκε ο Αδάμ είχατε δίκιο να το περιμένετε αυτό. 'Ομως ο Ιεχωβά τα μετράει τα χρόνια μεν αλλά από τότε που δημιουργήθηκε η Εύα δε. Είπαν στα μέλη, όσο άργησε να δημιουργηθεί η Εύα τόσο θα αργήσει και η Χιλιετής βασιλεία μας. Ε και φαίνεται ότι οπωσδήποτε η Εύα θα άργησε να δημιουργηθεί γιατί μάλλον έπρεπε να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα να ξεναγήσει τον Αδάμ ο Θεός σε όλα τα κατατόπια του Παραδείσου, στις λιμνούλες, τα ποταμάκια....
Βλέπουμε λοιπόν ότι είναι μια οργάνωση ψευδοπροφητών, όλο ψευδοπροφητείες παρουσιάζουν την μια μετά την άλλη. Παράλληλα οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι καλά οργανωμένοι και στον οικονομικό τομέα και ετησίως κερδίζουν όχι εκατομμύρια αλλά δισεκατομμύρια. Εκτός από αυτά που κερδίζουν από τα βιβλία, τα βιβλιάρια, και τα περιοδικά, έχουνε και τις προσφορές από τους οπαδούς τους, είναι 70% τα κέρδη περισσότερα από τις προσφορές. Έχουν πιεστήρια που τυπώνουν εκατομμύρια περιοδικά και τα σκορπίζουν σε όλο τον κόσμο σε πάρα πολλές γλώσσες και επειδή πολλοί από τους μάρτυρες του Ιεχωβά δεν πληρώνονται φανταστείτε τι κέρδη πηγαίνουν σε αυτήν την εταιρεία. Κάποιος που ήταν στέλεχος εδώ στους Έλληνες μάρτυρες του Ιεχωβά, ο Ιωάννης Αργέντος, δήλωσε και γραπτώς ότι κάθε ένας μάρτυρας του Ιεχωβά είναι φανατικός πλανόδιος βιβλιοπώλης. Εάν κάποιος Χριστιανός πει "εγώ γίνομαι μάρτυρας του Ιεχωβά αλλά μόνο Αγία Γραφή πρέπει να μοιράζουμε και όχι περιοδικά" θα τον διώξουν αμέσως. Πρέπει τα περιοδικά που κατά τακτά διαστήματα τυπώνονται να πωλούνται. 
Μάλιστα πάρα πολλοί μάρτυρες του Ιεχωβά για να μην φανούν ότι δεν είναι δραστήριοι, χωρίς να πουλήσουν τα διάφορα βιβλία δίνουν τα χρήματα στην εταιρεία. 
Πολλές φορές τίθεται το εξής ερώτημα, εάν οι μάρτυρες του Ιεχωβά πληρώνονται, εάν παίρνουν λεφτά. Εάν σε μια χώρα δεν έχει εδραιωθεί το έργο της εταιρείας Σκοπιά τότε μπορεί να δοθούν κάποια χρήματα όπως είχε συμβεί αυτό παλαιότερα στην Ελλάδα στην Ιταλία και στην Ισπανία, όμως συνήθως οι μάρτυρες του Ιεχωβά όχι απλώς δεν πληρώνονται αλλά πληρώνουν οι ίδιοι και πολλές φορές ολόκληρες περιουσίες δίνουν στην εταιρεία Σκοπιά και εάν κάποιος για ένα χρονικό διάστημα πάρει κάποια χρήματα θα τα δώσει υπερπολλαπλάσια στην εταιρεία Σκοπιά διότι αυτός και η οικογένειά του θα εργάζονται για αυτήν την εταιρεία δωρεάν. 
Δηλαδή η επιχείρηση Αρμαγεδδών αποφέρει πάρα πολλά από πλευράς οικονομικής. 
Θυμάμαι κάποτε γινόταν μια διάλεξη από ειδικό ομιλητή ο οποίος έλεγε το εξής, υποστηρίζουν οι μάρτυρες του Ιεχωβά ότι τάδε έτος θα γίνει ο Αρμαγεδδώνας και η συντέλεια του κόσμου. Δεν ξέρουν ότι αφού θα έρθει επί παραδείγματι το 1975 και δεν θα γίνει τίποτα ότι θα τους φύγουν τόσοι πολλοί οι οποίοι θα απογοητευτούν; 
Και η απάντηση είναι ότι το ξέρει πολύ καλά αυτό η ηγεσία της εταιρείας αλλά σου λέει αν χιλιάδες ανθρώπους που μας πίστεψαν τους υπερδραστηριοποιήσουμε για μερικά χρόνια και τους πούμε "αφήστε τα όλα, χάνεται ο κόσμος, συντέλεια! " θα αποφέρουν τόσα κέρδη στην εταιρεία και τόσους νέους οπαδούς που αν υπολογίσουμε τι χάνουμε και τι κερδίζουμε πάλι κερδισμένοι είμαστε και θα βρούμε και μια δικαιολογία στο τέλος και θα πούμε, δεν έγινε ο Αρμαγεδδώνας για τον α ή β ή γ' λόγο. 
Οι μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν και ένα σύστημα που τους παρουσιάζει σαν να θέλουν να κατακτήσουνε πολιτικά τον κόσμο. Έχουν χωρίσει τον κόσμο σε δέκα ζώνες. Τις ζώνες έχουν χωρίσει σε τμήματα και ο επικεφαλής ονομάζεται υπηρέτης τμήματος. Στην συνέχεια έχουμε υποδιαίρεση σε περιφέρειες, υπηρέτης περιφέρειας, κατόπιν σε περιοχές και σε ομάδες. Η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε δύο περιφέρειες και 19 περιοχές και ο κάθε ένας που είναι επικεφαλής ονομάζεται υπηρέτης περιφερείας ή υπηρέτης περιοχής. Έχουν και κάτι περίεργες μεθόδους όταν θέλουν να εδραιωθούν σε κάποια περιφέρεια, σε κάποια επαρχία,. Δίνουν εντολή στους δικούς τους να πουλάνε τα σπίτια τους που έχουν αλλού και να πηγαίνουν να αγοράζουν σε εκείνη την περιοχή οικόπεδα να νοικιάζουν σπίτια και να δημιουργήσουν ένα δικό τους γκέτο.
Έτσι μπορούν να πουν σε κάποιον μάρτυρα του Ιεχωβά να φύγει από τις Σέρρες και να πάει να εγκατασταθεί στον Ωρωπό και το κάνει αυτός διότι οι εντολές εκτελούνται, όποιος δεν εκτελέσει τις εντολές θα σφαγεί στην μάχη του Αρμαγεδδώνος και θα χάσει και την απόλαυση της χιλιετούς βασιλείας ή λένε να φύγει από την Πελοπόννησο και να πάει στην περιοχή Θηβών. Δηλαδή έχουν σχέδια τα οποία είναι πάρα πολύ επικίνδυνα. 
Να μπούμε σε κάποια άλλη ενότητα του θέματος. Όσο αφορά τα δόγματα που έχουμε εμείς οι Χριστιανοί είναι αρνητικοί σχεδόν σε όλα, δηλαδή αρνούνται την Αγία Τριάδα, αρνούνται την θεότητα του Ιησού Χριστού, για εμάς ο Χριστός είναι Θεός αληθινός εκ Θεού αληθινού προ πάντων των αιώνων, αρνούνται την προσωπικότητα και την Θεότητα του Αγίου Πνεύματος, επίσης δεν δέχονται ότι η Θεοτόκος είναι Θεοτόκος και Αειπάρθενος, δεν δέχονται ότι αναστήθηκε το σώμα του Χριστού, απορρίπτουν την ιεροσύνη, λένε όλοι είμαστε βασιλείς και ιερείς και αδελφοί, δεν παραδέχονται ότι στην Θεία Κοινωνία γίνεται πραγματική μεταβολή σε σώμα και αίμα Χριστού, δεν παραδέχονται ότι η Εκκλησία μέσω του μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως έχει την δυνατότητα να συγχωρεί αμαρτίες, αρνούνται τους Αγίους της Εκκλησίας, αρνούνται την τιμή προς αυτούς, αρνούνται τα θαύματα τους. Όλα όσα τώρα αιώνες προσφέρουν οι Άγιοι στην Εκκλησία μας όλα τα αρνούνται και εμείς ξέρουμε τι προσφέρουν οι Άγιοι στην Εκκλησία μας και μάλιστα εδώ στον Ορθόδοξο Ελληνικό χώρο μόνο το εξής να σας αναφέρω ότι σε όλες τις κρίσιμες φάσεις ο πολιούχος άγιος του νησιού ή της πόλεως έσωσε την περιοχή. Το 1912 που απελευθερώνονταν διάφορα τμήματα της πατρίδος μας ανήμερα της εορτής του πολιούχου Αγίου γινόταν απελευθέρωση. Έτσι η Χίος απελευθερώθηκε ανήμερα του Αγίου Μηνά που είναι ο πολιούχος της Χίου. 
Η Λέσβος 8 Νοεμβρίου που είναι ο αρχάγγελος Μιχαήλ ο Μανταμάδος, έτσι η Καστοριά πάλι στον πολιούχο Άγιό της, έτσι η Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου που είναι ο πολιούχος Άγιος της, δηλαδή είναι αναρίθμητες οι προστασίες και οι ευλογίες και τα θαύματα των Αγίων όλα αυτά οι μάρτυρες του Ιεχωβά τα απορρίπτουν.
Δείτε εδώ το 2ο μέρος

Μάσα, φρούτα, πιλάφια, μέλια, και γήινες απολαύσεις στον παράδεισο των μαρτύρων του Ιεχωβά. Βουδιστική μετεμψύχωση σε Μωαμεθανικό παράδεισο.
Ψευτοπροφητεία


Οι ψευτοπροφητείες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στην Σκοπιά
"εγκατέλειψε..." ο Χριστός δεν ήταν ο Θεός που γινόμενος άνθρωπος θα έσωζε τον άνθρωπο, αλλά ήταν ένας ξυλουργός που αποφάσισε να εγκαταλείψει την εργασία του για να βαφτιστεί και να γίνει ο χρισμένος του Ιεχωβά !! Πάλι καλά που δεν τον κέρδισε η ξυλουργική και να ψάχνει ο Ιεχωβά άλλον για Χριστό.... Φυσικά η παρουσίαση είναι ταυτόχρονα και κρυφή προτροπή ώστε οι μάρτυρες του Ιεχωβά να παρατήσουν τις δουλειές τους και να εργάζονται για την εταιρεία σαν ολοχρόνιοι σκαπανείς.
Δεν το πετύχαινε ούτε με.... σφαίρες. Ο Α' Παγκόσμιος φαινόταν να τελειώνει και ο Ρώσσελ "προέβλεψε" το τέλος του για την 1η Οκτωβρίου 1917. Στην επόμενη έκδοση όμως του "Τετελεσμένου Μυστηρίου" το "Νέο Φως" αντί να λάμψει έσβησε και ο τυπογράφος δεν έβλεπε, οπότε αντί "περίπου γύρω στην 1η Οκτωβρίου 1917" τύπωσε "πιθανόν τις αρχές του 1918" για να φανεί ότι πέτυχε ο Ρώσσελ. Εμπαίκτες των Θείων....




Μαφιόζικες εκφράσεις, "θα βγάλει από την μέση", "θα κάνει την εκτέλεση", "έλαβε λύτρα για απελευθέρωση", "απομάκρυνε το σώμα" κλπ. Ο Χριστός είναι ο δολοφόνος που "θα κάνει την εκτέλεση" του μαφιόζου σκοπιανού Ιεχωβά που "βγάζει από την μέση" όσους του αντιστέκονται.

Προσδοκώ κλωνοποίηση νεκρών....
Ακραίος παραλογισμός. 
Ο ταλαίπωρος τρέχει να μοιράζει την Σκοπιά με την ελπίδα 
ότι... κάποτε ένας κλώνος που θα του μοιάζει και θα νομίζει ότι είναι εκείνος, θα τρώει φαγητά.



Κάντε κλικ εδώ ώστε να δείτε το "μάρτυρες του Ιεχωβά και Ανάσταση"
 θα διαπιστώσετε Βουδιστική μετεμψύχωση σε μωαμεθανικό παράδεισο




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου