Ιεχωβιτικά παράλογα και κωμικά Νο2

God the Father --- the God Father
Οικονόμησε ή κονόμησε ;





Η Εταιρεία ταυτίζει την λέξη λυτρο της Γραφής με τα λύτρα που λαμβάνει ένας απαγωγέας "ώστε η απελευθέρωση να είναι διαθέσιμη" και την ζωή του Ιησού ως ένα τέτοιο λυτρο που δόθηκε με σκοπό "να αποκτήσει  το ανθρώπινο γένος την απελευθέρωση από τα δεσμά της αμαρτίας και του θανάτου" .
Και έρχεται η λογική ερώτηση στον κάθε ένα που τα διαβάζει αυτά.
Αφού η υπόθεση παρουσιάζετε όπως αυτής μιας απαγωγής, ποιος ήταν ο απαγωγέας που κρατούσε αιχμαλώτους και στον οποίο "για να είναι  διαθέσιμη η απελευθέρωση" κατέβαλε τα λύτρα ο Χριστός ; Είναι ο Θεός Πατήρ; Είναι ο Διάβολος; Ποιος;
Εαν ο Χριστός κατέβαλε λύτρα στον Διάβολο τότε ο Διάβολος είναι ισχυρότερος. Αλλα μήπως ο Διάβολος δεν συντρίφτηκε;
Μήπως δοθήκαν λύτρα στον....Θεό;
Μα ο Θεός Πατήρ έστειλε τον Υιό Θεό να σταυρωθεί. Είναι δυνατόν ενώ ο ίδιος ο Πατήρ προσφέρει την θυσία συγχρόνως να λαμβάνει και λύτρα ; 


Η Σκοπιά μας λέει ότι ο Θεός δεσμεύεται από....τον νόμο του οφθαλμός αντί οφθαλμού !!!
ὀφθαλμὸν ἀντὶ ὀφθαλμοῦ, ὀδόντα ἀντὶ ὀδόντος, χεῖρα ἀντὶ χειρός, πόδα ἀντὶ ποδός. Έξοδος 21:24.
σύντριμμα ἀντὶ συντρίμματος, ὀφθαλμὸν ἀντὶ ὀφθαλμοῦ, ὀδόντα ἀντὶ ὀδόντος, καθότι ἂν δῷ μῶμον τῷ ἀνθρώπῳ, οὕτω δοθήσεται αὐτῷ. Λευιτικό 24:20

Αυτό εκτός από βλάσφημο να το υποστηρίξει κανείς, είναι και άκρως ανόητο και καταγέλαστο. Και όμως, η εταιρία "Σκοπιά" μας λέει σε ποιον πληρώθηκαν τα....λύτρα. Στον Θεό πληρώθηκαν !!
Και μη χειρότερα.... 
Σε ποιους επιτέλους νομίζει ότι μιλάει αδελφέ ;


==================================

Απαγωγές, αιχμάλωτοι, λύτρα, εξαφανίσεις χωρίων και.....νονών ορολογίας η συνέχεια.
 Βγάλε τον από την μέση.



==================================



Γιάννης, Νίκος Τάκης 
Και ο οίκος παραλόγων της Σκοπιάς στην κωμική κολεξιόν του.
 



==================================

Ποιός Αλβέρτος......
"Ιδιοφυϊών" εκ Μπρούκλιν το ανάγνωσμα. Απόσχωμεν.



Η συνέχεια του άρθρου η οποία είναι στην επόμενη σελίδα :



Η συνέχεια του κεφαλαίου η οποία είναι στην επόμενη σελίδα



Η Σκοπιά εκτός του ότι μας παρουσιάζει ένα παντελώς άσχετο χωρίο το Α' Κορ. 14:33  οὐ γάρ ἐστιν ἀκαταστασίας ὁ Θεός, ἀλλὰ εἰρήνης, στο οποίο ο Απόστολος μας λέγει ότι πρέπει να μην υπάρχει αταξία και σύγχυση στις Χριστιανικές συνάξεις, απορρίπτει και την Τριάδα λόγω του ότι οι άνθρωποι αδυνατούμε να την συλλάβουμε και μας φέρνει για παράδειγμα τον Γιάννη τον Νίκο και τον Τάκη.
Η Σκοπιά μας λέει ότι εφόσον αφενός δεν μπορούμε να εννοήσουμε την έννοια Τριάδα και αφετέρου ο Θεός δεν είναι Θεός συγχύσεως άρα ο συλλογισμός ότι ο Θεός είναι Τριαδικός είναι....λανθασμένος
Ότι δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους δεν υπάρχει για την εταιρία.


Ας κλείσει λοιπόν και ας διαλυθεί άμεσα η Εταιρία

Διότι η απάντηση που θα έπρεπε να δώσει εάν κάποιος ρωτούσε "Υπάρχει ο Θεός ανέκαθεν;" πρέπει να είναι η εξής :

"Λέγετε ότι ο Θεός υπάρχει ανέκαθεν και κατασκεύασε τον κόσμο, Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν, μήπως όμως αυτό το εδάφιο λέει πως ήλθε σε ύπαρξη ο Θεός;  
Το να ισχυρίζεται κανείς ότι ο Θεός υπάρχει ανέκαθεν δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα και η εταιρία μας αφού σας ταλαιπωρήσει στον λαβύρινθο των συγκεχυμένων θεολογικών όρων και εξηγήσεων, εξακολουθεί να μην έχει δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις.
Οι ειλικρινείς πιστοί βρίσκουν αυτόν τον συλλογισμό της ανέκαθεν ύπαρξης αντίθετο στην κοινή λογική, ανόμοιο με οποιαδήποτε από τις εμπειρίες τους, όπως ακριβώς το να αναφέρει κανείς τον Γιάννη το Νίκο και τον Τάκη δεν σημαίνει ότι αυτοί οι 3 έγιναν από μόνοι τους. 
Ωστόσο ο Θεός εάν υπήρχε δεν θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για μια τέτοια δοξασία σχετικά με τον εαυτό του και το να ισχυρίζεται κανείς ότι ο Θεός δεν είχε αρχή είναι ένα συγκεχυμένο μυστήριο.  
Όμως η λογική δεν μας αφήνει περιθώρια για αποδοχή μιας τέτοιας άποψης. 
Θα μπορούσατε να πιστέψετε σε μια δοξασία που η Σκοπιά δεν μπορεί στην πραγματικότητα να εξηγήσει ;" 



Η εταιρία κάνει τις αλλαγές στην διδασκαλία της με ταχύτητα που αδυνατούμε να συλλάβουμε πλήρως.

==================================

  Ο "Λόγος του Θεού" και ο "λόγος του Διαβόλου"


"Εγκατέλειψε την εργασία του ως ξυλουργός" 
Αυτό είναι προτροπή προς τους οπαδούς για να εγκαταλείψουν τα πάντα στην εταιρία και να αρχίσουν να διαδίδουν τις διδασκαλίες της.

Προφανώς μετά το >χάσιμο της κυβέρνησης για 2520 χρόνια< ο Θεός έχασε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος  μάλιστα μιλούσε για την υψηλή θέση που κατείχε στον ουρανό !!
Η εταιρεία δηλαδή βλασφημεί αφού εμφανίζει τον >Γιαχβέ της δόξης< σαν έναν.....τελάλη.


Τι μελετούσε ο Χριστός ; 
Μας το λέει ξεκάθαρα η εταιρία, μελετούσε τους λόγους που θα εκφωνούσε !! 



Με σκοπό να διαστρεβλώσει την φράση "Λόγος του Θεού" η εταιρία μας λέει ότι ο Χριστός ήταν ένας τελάλης και αυτό το κάνει δανειζόμενη τις αναφορές από βιβλίο ενός Σκωτσέζου περιηγητή που το 1770 περιηγήθηκε στην Αιθιοπία (Αβησσυνία) και ανέφερε για τον βασιλιά της και τον τελάλη του που εκφωνούσε τους λόγους στις πλατείες. Τελάλης - Καλ Χατζε. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου