Γνωριμία με τους μάρτυρες του Ιεχωβά μέρος 2ον
Η ομιλία εκφωνήθηκε στο Βαθύ Σάμου

Οι μάρτυρες του Ιεχωβά αρνούνται ότι ο κόσμος θα παρέλει και ότι καινοὺς δὲ οὐρανοὺς καὶ γῆν καινὴν κατὰ τὸ ἐπάγγελμα αὐτοῦ προσδοκῶμεν, ἐν οἷς δικαιοσύνη κατοικεῖ επίσης αρνούνται και την κόλαση οπότε καταστρέφεται η ιδιότητα του Θεού ως δικαίου.
Ο Θεός δηλαδή δεν έχει δικαιοσύνη και ένα αναρίθμητο πλήθος εδαφίων της Αγίας Γραφής που παρουσιάζει τον Θεό ως δίκαιο και ως επιβάλλοντα δικαιοσύνη αυτά δεν έχουν νόημα για τους μάρτυρες του Ιεχωβά.
Ένα άλλο που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο από πλευράς κοινωνιολογικής και διδάσκουν οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι ότι οι άνθρωποι του Θεού, οι άνθρωποι που ανήκουν στην οργάνωση του Θεού, διαιρούνται σε δυο κατηγορίες.
Η μια κατηγορία είναι οι λίγοι, οι εκλεκτοί, η αφρόκρεμα, η οποία προορίζεται για ουράνια παράδεισο και για ουράνια  αγαθά και άλλοι είναι ο πολύς όχλος που προορίζεται για επίγεια αγαθά. Αυτό είναι αντιβιβλικό όπως καταλαβαίνεται και συνάμα κωμικό.
Λένε ότι οι πρώτοι, οι λίγοι εκλεκτοί, αριθμούνται στους 144000 και αυτοί είναι γιοι του Θεού. Μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να πουν το πάτερ ημών, όλοι οι άλλοι είναι γιοι αυτών των γιων οπότε κατά συνέπεια είναι εγγόνια του Θεού οπότε δεν μπορούν να πουν Πάτερ ημών μόνο μπορούν να πουν παππού ημών.
Και τι δεν αρνούνται, δεν παραδέχονται την ιερά παράδοση της εκκλησίας μας, δεν παραδέχονται τις προφορικές αποστολικές παραδόσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές προφορικές παραδόσεις που αργότερα κατεγράφησαν ας πούμε η αγία γραφή δεν λέει πουθενά πρέπει όταν προσευχόμαστε να κοιτάμε προς ανατολάς αυτό το λέει η ιερά παράδοση, ότι πρέπει να γίνονται τρεις καταδύσεις στο βάπτισμα αυτό το λέει η ιερά παράδοση.
Δεν λέει πουθενά ότι τα βιβλία της Καινής Διαθήκης είναι 27, αυτό το λέει η παράδοση της Εκκλησίας. Αρνούνται και τα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων της εκκλησίας μας που είναι ότι ωραιότερο υπάρχει μέσα στον Χριστιανικό κόσμο.
Εάν διαβάσει κάποιος φερ' ειπείν τις ερμηνείες, τις ερμηνευτικές ομιλίες, που έχει κάνει ο Ιερός Χρυσόστομος στο Ψαλτήριο, στους Ψαλμούς, είναι αριστουργήματα.
Ή εάν διαβάσει τις επιστολές του Μεγάλου Βασιλείου, είναι όλες συγκεντρωμένες, δεν υπάρχουν ωραιότερα κείμενα από τις επιστολές του Αγίου Βασιλείου.
Ή τους λόγους του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, κάποιος Δυτικός παλαιά ήθελε να μάθει αρχαία Ελληνικά μόνο και μόνο για να απολαμβάνει στο πρωτότυπο του λόγους του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.
Ή τους λόγους του Αγίου του Γρηγορίου του Παλαμά ενός φωστήρα που έλαμψε τον 14ο αιώνα στην Θεσσαλονίκη και αναφέρει υπέροχα κείμενα, έχει αναφορές υπέροχες στο Θαβώρειον φως, ήταν ακριβώς το φως που ξεπρόβαλε από το πρόσωπο και από το σώμα του Χριστού επάνω στο όρος Θαβώρ.
Αυτά είναι που αρνούνται, να δούμε μερικά άλλα που πιστεύουν.
Καθένας μάρτυρας του Ιεχωβά νομίζει, όπως και καθένας αιρετικός, ότι έχει ήδη σωθεί, ότι είναι σωσμένος. Ξέρετε όλοι οι αιρετικοί παραθρησκευόμενοι γκουρουιστές και λοιπά όλοι έχουνε ένα περίεργο εγωισμό, δεν έχουν την χάρη της ταπεινοφροσύνης η οποία είναι μια απερίγραπτη χάρη και κάνει τους ανθρώπους να συμβιώνουν αρμονικά μεταξύ τους.
Οι αιρετικοί έχουν ένα εγωισμό, ο άλλος λέει ότι εγώ έχω προχωρήσει σε μεγάλα στάδια, ο άλλος λέει ότι είμαι ήδη σωσμένος ότι και να γίνει, ο άλλος λέει ότι έρχεται σε εμάς η γνώση που δεν την έχουν οι άλλοι, άλλος λέει ότι είμαι προφήτης και προφητεύω αλλά όλα του βγαίνουν λάθος, άλλος λέει ότι εγώ σώθηκα γιατί γλωσσολαλώ, άλλος λέει ότι εμείς είμαστε ανώτερος κόσμος δεν είμαστε κατωτέρας μορφής, τέτοια λένε και οι μάρτυρες του Ιεχωβά.
Στο πρώτο Χριστιανικό αιώνα είχαν παρουσιαστεί οι Γνωστικοί που έλεγαν ότι οι Χριστιανοί είναι κατωτέρας ποιότητος άνθρωποι εμείς λέει έχουμε την γνώση.
Είχαν ανακατέψει Χριστιανισμό, φιλοσοφίες, ανατολικές θρησκείες, διάφορα εκεί μυστήρια και λέγαν ότι η γνώση είναι σε εμάς τους Γνωστικούς και είχαν ένα φοβερό και τρομερό εγωισμό. Τον ίδιο εγωισμό έχει κάθε ένας αιρετικός, οι Ορθόδοξοι δεν πέφτουν σε αυτήν την αρρώστια να λένε την τάδε μέρα σώθηκα μπήκα στην Εκκλησία και σώθηκα όπως λένε οι μάρτυρες του Ιεχωβά.
Λοιπόν οι μάρτυρες του Ιεχωβά λένε ότι εμείς είμαστε ο Νέος Κόσμος.
Έχουν και μια Αγία Γραφή, δική τους μετάφραση από τα Εβραϊκά και τα Ελληνικά, είναι η ΜΝΚ που σημαίνει Μετάφραση Νέου Κόσμου, δηλαδή ότι η Βίβλος η δική μας είναι η μετάφραση του νέου κόσμου, ο νέος κόσμος.
Δέχονται ότι αυτοί είναι καθαροί, ότι είναι άγιοι, ότι μελετούν τις Γραφές και προχωρούν στην καθαρότητα και στην αγιοσύνη, ότι όλοι οι άλλοι είναι από την Βαβυλώνα είναι οι ακάθαρτοι, οι Βαβυλωνιακοί.
Δηλαδή υπονοούν ότι οι άλλοι είναι ψεύτες ανήθικοι και ότι κάνουν είναι Βαβυλωνιακά. Ήταν να γίνει κάποια προσευχή σε ένα σπίτι που ήταν κάποιοι Ορθόδοξοι και παρευρέθηκαν μερικοί μάρτυρες του Ιεχωβά και λένε όχι εμείς δεν μπορούμε να συμπροσευχηθούμε να κάνουμε Βαβυλωνιακές προσευχές, αδύνατο.
Κάποιος ο οποίος ήταν 17 χρόνια μάρτυρας του Ιεχωβά, Επαμεινώνδας Διονυσόπουλος, μας ανέφερε ότι έλεγαν, αδελφέ πήγες σε αυτό το σπίτι; τι γίνεται; τι είδους ανθρώπων κατοικούν εκεί μέσα;
Λέει αδελφέ είναι προβατοειδείς, που σημαίνει κάνε επίσκεψη κάτι θα βγει από αυτούς ή αδελφέ είναι κατσικοειδείς δηλαδή είναι δύσκολα τα πράγματα ή αδελφέ μην πλησιάσεις είναι τραγοειδείς. Άμα του έλεγε ότι είναι τραγοειδείς σημαίνει ότι δεν πρέπει να πλησιάσει σε αυτό το σπίτι διότι θα έχει άσχημες συνέπειες.
Έχουν ένα σύστημα κατά της Εκκλησίας και σκάνδαλα που μπορεί να είναι υπαρκτά ή και ανύπαρκτα τα γνωστοποιούν στους οπαδούς τους, μάλιστα όπως έλεγε κάποιος σε χρόνο μηδέν πληροφορούνται για τα διάφορα σκάνδαλα που ενδεχομένως υπάρχουν μέσα στην Εκκλησία.
Γνωστοποιούν σκάνδαλα που αργότερα αποδεικνύεται ότι ίσως δεν υπάρχουν αλλά τις ψευτοπροφητείες που έχουν πει και κάθε τρεις και λίγο έγραφαν στην Σκοπιά ότι έρχεται ο Αρμαγεδδώνας ή να γνωστοποιήσουν ότι γράφουν στην Σκοπιά σήμερα το ένα και αύριο το άλλο που είναι αντίθετα μεταξύ τους δεν τα λένε το αποκρύπτουν.
Αυτό είναι το σημαντικό διότι αφορά την σωτηρία, εάν ένας κάνει μια αμαρτία δεν θα πάει στην κόλαση άλλος θα πάει ο ίδιος αλλά αν πιστέψει όμως λαθεμένα θα απολεστεί. Του λένε κοίταξε τι έκανε ο τάδε για να εστιάζουν αλλού γιατί αν μαθαίνει τις παλινωδίες τις Σκοπιάς και όλα αυτά που κατά καιρούς έλεγε και κορόιδευε τους οπαδούς θα φύγει από την εταιρεία αμέσως.
Άλλο πιστεύω των Ιεχωβιτών είναι ότι διδάσκουν για τον Χριστό ότι δεν είναι Θεός.
Τον αιώνιο Υιό του Θεού, τον Παντοδύναμο, τον Δημιουργό του Σύμπαντος, τον Γιαχβέ, τον κατεβάζουν στο επίπεδο των κτισμάτων. Συγκεκριμένα, στο επίπεδο των αγγέλων, θεωρούν ότι είναι ο αρχάγγελος Μιχαήλ, δηλαδή ανήκουστα πράγματα. Τον κατατάσσουν στα όντα, που κάποτε βρίσκονταν στην ανυπαρξία. Πιο μεγάλη βλασφημία από αυτή δεν μπορεί να υπάρξει. Εκείνον που είναι έξω από τα όρια του τόπου και του χρόνου, τον κάνουν κτίσμα, δηλαδή τον εγκλείουν στα δεσμά του τόπου και του χρόνου.
Λένε εμείς τον αγαπούμε τον Χριστό, είναι Κύριος μας, εκτελούμε τις εντολές του και όμως στην πραγματικότητα τον προσβάλλουν και βλασφημούν όταν λένε ότι είναι άγγελος.
Και το παράδοξο είναι ότι ενώ λένε αυτά τα αντιβιβλικά έχουν τον τίτλο Χριστιανοί μάρτυρες του Ιεχωβά. Αυτό μοιάζει με κωμικό, δηλαδή ενώ λένε στους οπαδούς ότι πρέπει να ακούμε τον Ιεχωβά πρέπει να είμαστε μάρτυρες του Ιεχωβά αν δεν πεις τον Θεό Ιεχωβά θα κατακριθείς βάζουν στον τίτλο τους το όνομα αγγέλου. Αυτό το κάνουν για να παραπλανήσουν, εάν εμείς λέγαμε είμαστε του Ταξιάρχη οι πιστοί του Θεού φανταστείτε τι θα έλεγαν οι Ιεχωβίτες και όμως αυτοί λένε Χριστιανοί μάρτυρες του Ιεχωβά δηλαδή αρχάγγελου Μιχαήλ μάρτυρες του Ιεχωβά.
Ακούτε τώρα μια άλλη περίεργη δοξασία που έχουν, θα σας φανεί πάρα πολύ περίεργη αλλά για τους μάρτυρες του Ιεχωβά είναι φυσιολογικότατη. Δέχονται ότι από το 1914 και εξής όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου είναι παράνομες η μόνη νόμιμη κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση η δική τους που είναι στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Από το 1914 αοράτως έγινε η Δευτέρα Παρουσία και ο εκπρόσωπος του βασιλιά Χριστού έχει ορατό εκπρόσωπο το "Κυβερνών Σώμα" της εταιρείας Σκοπιά που είναι στο Μπρούκλιν της Νέα Υόρκης. Οπότε δηλαδή από αυτό εξάγουμε το συμπέρασμα ότι όποια εντολή δίνεται από τις άλλες κυβερνήσεις δεν υποχρεούνται να την εφαρμόσουν οι μάρτυρες του Ιεχωβά αλλά ότι εντολή δοθεί από την νόμιμη κυβέρνηση του Μπρούκλιν πρέπει να την εφαρμόσουν.
Μάλιστα υπάρχουν κείμενα μαρτύρων του Ιεχωβά στελεχών μεγάλων που λένε ότι έπρεπε κανονικά το 1914 όλες οι κυβερνήσεις να πάνε να παραδώσουν την εξουσία στο Κυβερνών Σώμα του Μπρούκλιν. Αυτό σας φαίνεται σαν αστείο αλλά σε όλα τα μυαλά των Ιεχωβιτών είναι δεδομένο ότι από το 1914 η μόνη πραγματική και νόμιμη κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση του Μπρούκλιν. 

Δηλαδή οι άλλες κυβερνήσεις για αυτούς είναι ανύπαρκτες.
Έχουν και κάτι σαν την ιερά εξέταση. Για τους οπαδούς τους υπάρχουν στην εταιρεία Σκοπιά κάποια δικά τους δικαστήρια και δικάζουν τις υποθέσεις που ανακύπτουν μεταξύ τους. Σε αυτά τα δικαστήρια συμβαίνουν πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα Δημοκρατικά δεδομένα. Δηλαδή εάν κάποιος για τον άλφα ή βήτα λόγοι δεν είναι ευάρεστος στην εταιρεία Σκοπιά αυτός πρέπει να φύγει και μάλιστα υπάρχει ο όρος "αποκοπή", του κάνουν "αποκοπή", το οποίο σημαίνει ότι τον αποκόπτουν από όλους.
Η αποκοπή για ένα μάρτυρα του Ιεχωβά είναι ένα φρικτό πράγμα.
Όσο καιρό είναι μάρτυρας του Ιεχωβά φροντίζουν να τον έχουν απομονώσει από όλους τους ανθρώπους ή να μην έχει πολλές σχέσεις με την δήθεν Βαβυλώνα και έχει μάθει να ζει με τους δικούς του ή τους μάρτυρες του Ιεχωβά. Όταν του κάνουν αποκοπή αυτοί που τόσα χρόνια ζούσε μαζί τους δεν επιτρέπεται να του πουν ούτε καλημέρα!
Εάν δηλαδή στο σπίτι είναι ο πατέρας η μητέρα και 3 παιδιά και γίνει αποκοπή στην μητέρα τότε όλη την υπόλοιπη ζωή της δεν επιτρέπεται ο άνδρας της τα παιδιά της να τους μιλήσουν ούτε καλημέρα να της πουν και έχουμε δηλαδή πολύ δραματικές καταστάσεις. Έχουμε καταστάσεις που είναι κάθετα εναντίων στην διδασκαλία του Χριστού.

Δείτε το πρώτο μέρος κάνοντας κλίκ εδώ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου