Πρωτοχρονιά αστρολογικές προβλέψεις ζώδια

Κάθε πρωτοχρονιά έχουμε τις γνωστές προβλέψεις για το νέο έτος οι οποίες λένε πολλά και διάφορα τα οποία ο εσμός των μελλοντολόγων διαβάζει στα άστρα, στα χαρτιά, στο φλιτζάνι και σε άλλα μέρη δημοσιεύοντας πληθώρα προβλέψεων γενικώς για τον κόσμο και την Ελλάδα αλλά και ειδικώς δηλαδή για το άτομο.
Είναι όμως όλα αυτά σύμφωνα με την Χριστιανική διδαχή; Μπορεί ένας Χριστιανός να κάνει την καφετζού την χαρτορίχτρα το μέντιουμ τον αστρολόγο ή να ακούει όλους αυτούς; Η απάντηση είναι σύντομη και απλή, σε καμία περίπτωση. Διαβάζουμε στον προφήτη Ησαΐα, εγγίζει ἡ κρίσις ὑμῶν, λέγει Κύριος ὁ Θεός· ἤγγισαν αἱ βουλαὶ ὑμῶν, λέγει ὁ βασιλεὺς Ἰακώβ ἐγγισάτωσαν καὶ ἀναγγειλάτωσαν ὑμῖν ἃ συμβήσεται, ἢ τὰ πρότερον τίνα ἦν, εἴπατε, καὶ ἐπιστήσομεν τὸν νοῦν καὶ γνωσόμεθα τί τὰ ἔσχατα, καὶ τὰ ἐπερχόμενα εἴπατε ἡμῖν.ἀναγγείλατε ἡμῖν τὰ ἐπερχόμενα ἐπ᾿ ἐσχάτου, καὶ γνωσόμεθα ὅτι θεοί ἐστε·. Ησ. 41,21-23 Δηλαδή, έφτασε η ημέρα της κρίσης σας, λέγει ο Κύριος. Προβάλετε τα επιχειρήματά σας, λέγει ο βασιλεύς, ο Θεός του Ιακώβ. Ας έλθουν οι ειδωλολατρικοί θεοί σας και ας προαναγγείλουν σε εσάς τι πρόκειται να συμβεί. Ας καταστήσουν σε εσάς γνωστά τα κρυφά παρελθοντικά και ποια είναι εκείνα τα οποία πρόκειται να συμβούν. Πείτε μας λοιπόν, προαναγγείλτε σε εμάς αυτά τα οποία θα γίνουν στο μέλλον για να δούμε και να μάθουμε εάν πράγματι εσείς είσαστε θεοί.
Εδώ έχουμε μια πρόκληση από τον Χριστό στην οποία καλεί τους θεούς των εθνών να πουν το μέλλον, "εάν πράγματι είσαστε θεοί τότε πείτε τι πρόκειται να γίνει". Η Βίβλος μας λέει ότι πάντες οἱ θεοὶ τῶν ἐθνῶν δαιμόνια κατ' επέκταση λοιπόν η πρόκληση αυτή απευθύνεται προς τους δαίμονες.
Άρα κατανοούμε ότι ο Χριστός ξεκάθαρα μας διδάσκει πρώτον ότι αυτοί δεν είναι θεοί διότι δεν γνωρίζουν το μέλλον και δεύτερον ότι προϋπόθεση ώστε να γνωρίζεις το μέλλον είναι να είσαι γνήσιος Θεός. Εάν λοιπόν είσαι κατώτερος Θεού, εάν είσαι άγγελος, άνθρωπος, δαίμονας, άστρο, φλιτζάνι του καφέ, χαρτί της τράπουλας, τότε δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις και κατ' επέκταση να αποκαλύψεις το μέλλον. Το μέλλον γνωρίζει μόνο ο Χριστός και όταν θελήσει να το αποκαλύψει το κάνει μόνο σε εκείνους που έχουν κοινωνία με αυτόν όπως έχουμε δει και γινόταν με τους φωτισμένους γέροντες που γνωρίσαμε στις ημέρες μας, τον Άγιο Παΐσιο, τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Ιάκωβο, οπότε ο Διάβολος που δεν έχει κοινωνία με τον Θεό δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον άρα δεν το γνωρίζουν ούτε οι παντός είδους υπηρέτες του.
Η καφετζού η χαρτορίχτρα ο αστρολόγος δεν παραδέχονται ότι είναι Θεοί αλλά κτίσματα άρα η ίδια η ύπαρξή τους και ο ισχυρισμός ότι μπορούν να αποκαλύψουν κάτι για το μέλλον αποτελούν την απόλυτη και εντελώς κατηγορηματική δήλωση ότι αρνούνται τον Χριστό. Αυτό διότι η πρόκληση γίνεται δεκτή και ο Χριστός χάνει ενώ ταυτόχρονα με αυτό παραδέχονται κάποιον άλλον ή κάτι άλλο που δρα ανεξαρτήτως Χριστού το οποίο μπορεί να μας αποκαλύπτει το μέλλον. Ο αστρολόγος ή το μέντιουμ μπορεί να γνωρίζει το μέλλον ενώ ο Χριστός δεν είναι Θεός και όλα αυτά που είπε δεν ισχύουν.
Οπότε εάν ρωτήσει ένας τον αστρολόγο, το μέντιουμ, την καφετζού για το μέλλον, τότε αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι να αρνείται την ιδιότητα του Χριστιανού, να αποδίδει σε κάτι Θεϊκές ιδιότητες ενώ ταυτόχρονα παραδέχεται ότι ο Χριστός δεν υπάρχει και κάτι άλλο δρα και αποκαλύπτει το μέλλον. Δηλαδή αυτή η σκέψη "να μου πει ο τάδε το μέλλον" οδηγεί σε ακαριαία άρνηση Θεού! Είδατε με τι πονηρία ο Σατάν προσπαθεί να παρασύρει; Είδατε πόσο εύκολα η αμαρτία μας κάνει στρατιώτες του αλλά και θύματά του; Λέει η Βίβλος καθὼς ἂν γνῷς τὴν καρδίαν αὐτοῦ, ὅτι σὺ μονώτατος οἶδας τὴν καρδίαν πάντων υἱῶν ἀνθρώπων, διότι εσύ μόνο Θεέ γνωρίζεις τις καρδιές των ανθρώπων και κανείς άλλος. Απαράδεκτα λοιπόν για τον Χριστιανό όλα αυτά είτε φαίνονται απλοϊκά όπως το κόκκαλο ενός ζώου το φλιτζάνι του καφέ ή το χαρτί της τράπουλας είτε φαίνονται δήθεν πιο επιστημονικά όπως τα άστρα και τα ζώδια τα οποία είναι το ίδιο και το αυτό με τα προηγούμενα.
Αλλά ίσως εδώ αναρωτηθεί ένας ότι είναι φορές που αυτοί λένε κάτι από το μέλλον.
Η απάντηση είναι ότι φαίνεται να λένε το μέλλον αλλά στην ουσία ότι πουν είναι είτε κοροϊδία είτε υποθέσεις είτε παραπλάνηση. Θα τα δούμε ένα προς ένα.
Για να καταδειχθεί η κοροϊδία δεν είναι απαραίτητο να γραφτούν με λεπτομέρεια οι παντελώς αστήρικτοι ισχυρισμοί του αστρολόγου για την πορεία της ζωής αφού κάθε ημέρα δεκάδες μωρά γεννιούνται ακριβώς την ίδια ημέρα ώρα και λεπτό αλλά βλέπουμε όμως ότι μερικά πεθαίνουν βρέφη άλλα ζουν έως τα βαθιά γεράματα, άλλα εξελίσσουν τον τάδε χαρακτήρα και άλλα τον δείνα, το ένα μπορεί να γίνει πολύ ευκατάστατο στην ζωή του ενώ το άλλο όχι.
Εάν διαβάσουμε τα λεχθέντα σίγουρα θα δούμε ότι μας αποκαλύπτουν τις ερωτικές προβλέψεις λέγοντας ότι "θα περάσετε ένα υπέροχο βράδυ με το αγαπημένο σας άτομο" ή "σας αναμένει ερωτική ευτυχία για το επόμενο διάστημα", "τα άστρα μιλάνε για ρομαντικές βραδιές αυτόν τον χρόνο" και αυτά απευθύνονται προς κάποιο άτυχο συνάνθρωπο μας που είχε ένα μικροατύχημα ή μια παροδική ασθένεια και περνάει μια "ρομαντική" "ευτυχισμένη" και "υπέροχη" βραδιά στο κρεβάτι ενώ η αγαπημένη που τον πλησιάζει είναι η βελόνα της ένεσης. Άλλες προβλέψεις λένε στον ενδιαφερόμενο ότι "τα άστρα ευνοούν τα οικονομικά σας" ή του λένε ότι "φέτος αναμένονται ευχάριστες εξελίξεις στα οικονομικά σας" αλλά ενώ αυτός είναι ήδη σε δύσκολη οικονομική κατάσταση του έρχεται άλλος ένας νέος φόρος και την επαύριο ένας με αύξηση λογαριασμός. Με τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι κάποιες γενικόλογες "προβλέψεις" που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των πιθανοτήτων για το σήμερα στα εκατομμύρια άτομα επί Γης που έχουν γεννηθεί την ίδια ώρα και ημέρα και βγήκαν αληθινές, αληθινές εντός εισαγωγικών, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επιτυχείς προβλέψεις αλλά χαρακτηρίζονται επιεικώς, γενικότητες. Προβλέψεις ανοησίες που απλά συνέπεσαν με γεγονότα που συνέβησαν στην ζωή ελαχίστων αλλά στους υπόλοιπους είναι παντελώς αποτυχημένες. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δήθεν έχουν κάποια ζώδια.
Αυτά είναι η κοροϊδία, υπάρχει η υπόθεση αλλά και η παραπλάνηση.
Η υπόθεση του μέλλοντος είναι ένας υπολογισμός του Σατανά, μια αντίθετη μίμηση του Αγίου Πνεύματος που προφητικά αποκαλύπτει το μέλλον ώστε να υπάρξει ψυχωφελές αποτέλεσμα. Ο Διάβολος το κάνει ώστε να υπάρχει πρόγνωση ενεργειών και να στηθεί η κατάλληλη επίθεση ώστε να μπορέσει να παρασύρει τον άνθρωπο. Τα στοιχεία που δίνουν στον πονηρό αυτήν την υπόθεση του μέλλοντος είναι τα εξής, υπολογισμός, συνεργασία και γνώση ή εμπειρία εάν θέλετε. Υπολογισμός: ο διάβολος μπορεί να υπολογίζει εξαιρετικά καλά, έτσι μπορεί με βάση στοιχεία να υπολογίσει μελλοντικές καταστάσεις. Συνεργασίας: συνεργάζεται με τα άλλα δαιμόνια, έχει διασύνδεση νοερή, έτσι μπορεί να ξέρει γεγονότα ακριβώς την στιγμή που πραγματοποιούνται, να ξέρει γεγονότα που ξέρουν λίγοι ή ένας, να γνωρίζει περιεχόμενο συνομιλιών, σκοπό σκοπό συναντήσεων και άλλα. Γνώσης: ο Διάβολος έχει δει δισεκατομμύρια περιπτώσεις έτσι με αυτό κατατάσσει τον κάθε ένα ώστε να του επιτίθεται αναλόγως, έτσι προβλέπει εξελίξεις σύμφωνα με την προσωπικότητα ή άλλα πράγματα.
Με όλα αυτά υπολογίζει για κακό σκοπό, έτσι αυτό που θεωρεί ο ίδιος ότι πρόκειται να γίνει είναι απλά πολύ καλοδουλεμένες υποθέσεις ενώ μετά ότι πει στον άνθρωπο ότι πρόκειται να γίνει είναι ή οι υποθέσεις που έχει κάνει για τον εαυτό του ή απλά παραπλάνηση.
Η παραπλάνηση είναι ότι στον άνθρωπο για το μέλλον ο Διάβολος απαντάει και με απάτη, με αυτή προσπαθεί να παραστήσει ότι γνωρίζει το μέλλον ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Επί παραδείγματι ως πνεύμα δεν τον εμποδίζουν φυσικά εμπόδια και έτσι μπορεί να γνωρίζει πράγματα ή σχέδια που έχουν ειπωθεί κρυφά από ένα άτομο οπότε έπειτα να τα παρουσιάσει ότι δήθεν πρόκειται να συμβούν, τα παρουσιάζει ως γνώση μέλλοντος. Άλλο παράδειγμα, το δαιμόνιο έχει δει μια βλάβη στην μηχανή του μέσου μαζικής μεταφοράς η οποία πρόκειται σε κάποιο διάστημα να το καθηλώσει ή έχει δει μια κακή συντήρηση έτσι με την νοερή διασύνδεση που έχουν τα δαιμόνια μεταξύ τους θα πει ότι "δεν θα πας το ταξίδι" υποκρινόμενο ότι ξέρει το μέλλον.
Με όλα αυτά ο Σατάν και ο τσαρλατάνος όργανό του αποκτάει κύρος και άρα θύμα το οποίο μάλιστα ενώ δεν λαμβάνει στην πραγματικότητα τίποτα κινδυνεύει να χάσει τα πάντα. Κινδυνεύει να χάσει και τα υλικά που κατέχει αλλά και το ανεκτίμητο, δηλαδή την ψυχή του αφού είδαμε ξεκάθαρα ότι αρνείται τον Χριστό και εναποθέτει τις ελπίδες του κάπου αλλού. Τι θα πιστέψουμε λοιπόν ; 
Το τι λέει η Ορθόδοξη διδαχή η οποία μας παρουσιάζει ως εχέγγυο τα φωτισμένα άτομα που όλοι γνωρίζουμε και τους χιλιάδες αυτόπτες ή θα πιστέψουμε διάφορους που λένε εντελώς αστήρικτα πράγματα τα οποία συγκαλυμμένα μας κάνουν να αντικαταστήσουμε την πίστη στον Θεό με πίστη στα άστρα και στο ωροσκόπιο ή στον καφέ; 
Η ζωή μας δεν είναι γραμμένη από πριν κάπου ούτε εξαρτάται από άστρα και ζώδια
Ο εχέφρων άνθρωπος ουδέποτε προσφεύγει σε άστρα και ζώδια ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν ούτε με την λογική αλλά ούτε με την Ορθόδοξο διδασκαλία. 
Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι μπορούν να συμβαδίσουν Χριστιανισμός και άστρα. Ρίχνουν στο μαγικό καζάνι μέσα στο οποίο ετοιμάζουν το μαγικό φίλτρο-θεωρία που θα παρασκευάσουν και ένα τέταρτο Χριστιανισμό ώστε ο ζωμός που θα πλασάρουν να αποκτήσει γεύση. Προσπαθούν δηλαδή να ντύσουν με τον μανδύα του Χριστιανισμού τις θεωρίες τους ώστε αυτές να αποκτήσουν κύρος. 
Ανακατεύουν το ένα ή το άλλο άσχετο λεγόμενο της Γραφής και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Γραφή ομιλεί για άστρα και πλανήτες. Επί παραδείγματι πλασάρουν ότι τα άστρα παίζουν ρόλο στον Χριστιανισμό, ότι οι Μάγοι ήταν αστρολόγοι, ότι άστρο εμφανίστηκε στην γέννηση του Χριστού και άλλα παρόμοια εντελώς αστήρικτα και ψευδή
Η αλήθεια είναι ότι τα άστρα ουδέποτε έπαιξαν ρόλο στον Χριστιανισμό, πουθενά η Γραφή δεν ομιλεί για επίδραση από τα άστρα. Δεν υπάρχει πουθενά στην Γραφή με τις τόσες χιλιάδες σελίδες ούτε μία λέξη περί θεωρίας των ζωδίων και άστρων. Μάλιστα η αστρολογία έχει καταδικασθεί πολύ νωρίς ήδη από την σύνοδο της Λαοδικείας η οποία έλαβε χώρα πριν από 1650 χρόνια. 
Είναι λοιπόν εντελώς ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν σε καμία μα καμία περίπτωση να συνυπάρξουν πίστεις σε άστρα και ζώδια με την Χριστιανική ιδιότητα, αυτός που πιστεύει σε άστρα αρνείται τον Χριστό. 
Ο Χρυσόστομος μας λέει ότι οι προλήψεις οδηγούν στην κόλαση, πολλώ δε μάλλον λοιπόν οι πίστεις σε άστρα οι οποίες είναι μια πιο σοφιστικέ έκδοση των προλήψεων.
Στηλιτεύοντας ο Χρυσόστομος δεισιδαιμονικές συνήθειες της εποχής του λέει,  
"γελοιότητες και σατανική κοροϊδία είναι αυτά, τα οποία όχι μόνο εξευτελίζουν τον άνθρωπο αλλά και στην γέεννα οδηγούν αυτούς που τα δέχονται. Και οι ειδωλολάτρες εάν τα κάνουν αυτά δεν είναι να απορεί κάποιος αλλά να τα κάνει αυτός που προσκυνά τον σταυρό και κοινωνεί και ενώ γνωρίζει την Χριστιανική διδαχή που τα απορρίπτει εκείνος τα δέχεται, ε αυτό είναι άξιο μεγάλου θρήνου". 
Άξια θρήνου είναι διότι οδηγούν στην άρνηση Χριστού, για αυτό στέλνουν στην γέενα, δηλαδή στην κόλαση. Εδώ ομιλεί για μια δεισδαιμονική πρακτική η οποία τάχα θα έδιωχνε την βασκανία και τον φθόνο στα μωρά, τους άλειφαν λίγη λάσπη από τα λουτρά στο μέτωπο, παρόμοιο σκεπτικό δηλαδή με αυτό που βλέπουμε σήμερα με το ματάκι.  
Άρα λοιπόν ενώ πολλοί νομίζουν ότι με το ματάκι με το πέταλο με το σκόρδο με το γούρι, με το μαγικό μενταγιόν και τα άλλα σχετικά θα ελκύσουν την τύχη ή θα αποδιώξουν τον φθόνο εντούτοις αυτά όχι μόνο δεν αποδιώχνουν το κακό αλλά ελκύουν τον διάβολο !!
Θα αναρωτηθεί κάποιος όμως ότι υπάρχει η βασκανία, αλλά ας αφήσουμε και πάλι τον Χρυσόστομο να μας μιλήσει. "Όχι αδελφοί μου μην τα κάνετε αυτά αλλά από μικρά τα παιδιά να τα προστατεύεται με πνευματικά όπλα και το χέρι τους να μαθαίνεται να κάνει τον Σταυρό. Και όταν είναι μικρά και δεν μπορούν εσείς να τους κάνετε τον σταυρό και να τα σταυρώνετε."
Ιδού λοιπόν η ορθή πρακτική στα παιδιά και κατ' επέκταση σε όλους, είτε μεγάλους είτε μικρούς. Όπως λέει για την μια ή την άλλη πρόληψη της εποχής του ο Χρυσόστομος έτσι θα μας έλεγε και για τις σημερινές συνήθειες και για τα διάφορα ζώδια και πλανήτες.  
Η σωστή πρακτική λοιπόν είναι οι ευχές της Εκκλησίας μας, ο Σταυρός, η προσευχή, ο Εκκλησιασμός, η εξομολόγηση, η συμμετοχή στην Θεία Κοινωνία και όχι τα ματάκια, τα λαγοπόδαρα, τα πέταλα, τα άστρα, τα ζώδια και τα λοιπά σχετικά τα οποία μας κάνουν να αρνούμαστε τον Χριστό. Αυτές οι πίστες σε άστρα και ωροσκόπια όχι μόνο επηρεάζουν αρνητικά την ζωή του κάθε ενός που τα πιστεύει αλλά μεταθέτουν την πίστη από τον Θεό σε κάποιες δυνάμεις που δρουν στο σύμπαν ανεξαρτήτως Θεού. Οι πίστεις σε άστρα είναι μια Διαβολική παγίδα που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα ώστε να αποσπάσει τον άνθρωπο από την εμπιστοσύνη του στον Θεό. Όταν γίνει αυτό άμεσα μετατίθεται και η ελπίδα του ανθρώπου από τον Χριστό στα άστρα. 
Έτσι εκείνος που ασπάζεται αυτές τις θεωρίες σταματάει να ακούει τον Χριστό και την διδασκαλία του και τώρα προσέχει το τι υπαγορεύουν τα φλυτζάνια τα χαρτιά οι πλανήτες και τα ζώδια περιμένοντας κάποια δήθεν ευνοϊκή πρόβλεψη ή συγκυρία πλανητών χάνοντας χρόνο και χρήμα, ενώ ταυτόχρονα η ελπίδα του μετατίθεται από τον Χριστό στα άστρα και στα ζώδια.
Οπότε σύμφωνα με όλα τα παραπάνω οι ακριβέστατες αστρολογικές προβλέψεις που δίνουν τα πάντα ενώ δεν ζητάνε τίποτα και είναι όχι μόνο για την πρωτοχρονιά του έτους που έρχεται αλλά και για όλες τις επόμενες μας λένε ότι όποιος εμπιστεύεται τα άστρα αντί τον Χριστό φέρνει επάνω του  Σατανική συμφορά, Δαιμονική αναποδιά, Διαβολική κακοτυχία. Λένε ότι όποιος δεν απορρίψει τον εκπαιδευμένο στην Ανατολή ο διάβολος τον χορεύει οριεντάλ στο ταψί. Λένε ότι όποιος πιστεύει τον κομπογιαννίτη με το κληρονομικό χάρισμα θα δώσει την κληρονομιά του χάρισμα. Λένε ότι όποιος ερευνά το ζώδιο και τον κυβερνήτη πλανήτη θα χάσει της λογικής τον κυβερνήτη. Λένε ότι όποιος κάνει προβλέψεις για το ζώδιο την πλανητική καλή ή κακή συνάντηση είναι ο ίδιος το κακό συναπάντημα και οδηγεί το άτομο στο να χάνει την ψυχική του ηρεμία και ισορροπία, να διαταράσσει την οικογενειακή του ειρήνη, να φέρνει στον εαυτό του αχρείαστα έξοδα έως και οικονομική καταστροφή, να γίνεται πειθήνιο όργανο επιτήδειων τσαρλατάνων. 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου