Αγία Ιουλίττα και άγιος Κήρυκος
 
Η πονηρή ενέργεια 
Η ενέργεια των πονηρών πνευμάτων
Σήμερα εορτάζουν οι: Άγιοι Κήρυκος και Ιουλίττα η μητέρα του. Άγιος Βλαδίμηρος ο Ισαπόστολος βασιλιάς των Ρώσων. Άγιος Λολλιανός. Άγιος Αβούδιμος. Άγιος Swithn. Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του. Εύρεση τιμίας κάρας της Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδας.
 
Οι δαίμονες είναι ενάντια στον Θεό και στους ανθρώπους ανεξαιρέτως, είναι ενάντιοι σε κάθε άνθρωπο και όχι μόνο σε αυτούς που ακολουθούν τον Θεό. Προσπαθούν να φέρουν την μεγαλύτερη και ανείπωτη καταστροφή σε κάθε έναν η οποία είναι να τον οδηγήσουν στην αιώνια κόλαση, δηλαδή την μόνιμη απομάκρυνση από τον Θεό. Οπότε εφόσον και οι ακόλουθοι τους θα απομακρυνθούν μονίμως από τον Θεό έχει έλθει σε αυτούς η μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή. Τα πονηρά πνεύματα ενεργούν επάνω σε όσους δεν τηρούν τις εντολές του Θεού τυφλώνοντας τον νου τους. Αυτή είναι η αιτία που συνάνθρωποί μας παραμένουν σε αιρέσεις ή ασπάζονται τις αιρέσεις. Οι αιρέσεις έχουν εξωφρενικές διδασκαλίες και εξωφρενικές ψευδοπροφητείες στην πλάτη τους. Το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά κάθε τρεις και λίγο ανήγγειλε το τέλος του κόσμου. Αρχίζουμε από το 1874 πάμε στο 1914, 1925, 1943, 1951, 1975. Το ίδιο κάνουν και διάφοροι ΝεοΠροτεστάντες που αναγγέλουν κάθε τρεις και λίγο τον γρήγορο ερχομό του Χριστού και την αρπαγή των οπαδών στο μεσουράνημα για να μην θλιβούν από τον Αντίχριστο. Οι διάφοροι αιρετικοί πείθουν τους οπαδούς τους ότι Χριστιανοί συγγραφείς, επί παραδείγματι ο Χρυσόστομος ο Γρηγόριος Θεολόγος και άλλοι, έχουν άδικο και ο οπαδός πρέπει να τους αγνοήσει και πιστέψει αυτούς. Πείθουν τους οπαδούς τους ότι η Εκκλησία αποστάτησε, δηλαδή η κεφαλή Χριστός απέτυχε να συγκρατήσει το σώμα του. Πείθουν τους οπαδούς για το ένα ή το άλλο εξωφρενικό. Αν τα καταφέρουν οι αιρετικοί και πείθουν τους οπαδούς τους να αφήσουν την Ορθοδοξία και είτε να πιστεύουν εξωφρενικές διδασκαλίες είτε να μην τους καίγεται καρφί για τις ψευτοπροφητείες ας είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δεν επιτυγχάνεται με ανθρώπινη δύναμη. Τα καταφέρουν με την επέμβαση αυτού που αναφέρεται στο χωρίο Β' Θεσ. 2,12. Εκεί γίνεται λόγος για "ενέργεια πλάνης". Που αποσκοπεί αυτή η ενέργεια; Το εξηγεί ο Απόστολος: εις το πιστεύσαι αυτούς τω ψεύδει, στο να πιστεύει κανείς στο ψεύδος. Θέλει προσευχή, νηστεία, ιερά μελέτη, Θείες Λειτουργίες για να σωθεί κάποιος από την πονηρή, από την διαβολική αυτή ενέργεια. Αν αυτά λείπουν η επιχειρηματολογία δεν πείθει καθόλου τον αιρετικό. Πόσο δύσκολο είναι να σώσεις κάποιον από την αίρεση και μάλιστα όταν αυτή φοράει Χριστιανικότερο προσωπείο από τις άλλες.
 
οὗ ἐστιν ἡ παρουσία κατ᾿ ἐνέργειαν τοῦ σατανᾶ ἐν πάσῃ δυνάμει καὶ σημείοις καὶ τέρασι ψεύδους καὶ ἐν πάσῃ ἀπάτῃ τῆς ἀδικίας ἐν τοῖς ἀπολλυμένοις, ἀνθ᾿ ὧν τὴν ἀγάπην τῆς ἀληθείας οὐκ ἐδέξαντο εἰς τὸ σωθῆναι αὐτούς· καὶ διὰ τοῦτο πέμψει αὐτοῖς ὁ Θεὸς ἐνέργειαν πλάνης εἰς τὸ πιστεῦσαι αὐτοὺς τῷ ψεύδει, ἵνα κριθῶσι πάντες οἱ μὴ πιστεύσαντες τῇ ἀληθείᾳ, ἀλλ᾿ εὐδοκήσαντες ἐν τῇ ἀδικίᾳ. Β Θεσ. 2,9-12. Αυτού δε του ανθρώπου της ανομίας η παρουσία και η εμφάνιση θα γίνεται τότε με κάθε δύναμη, με σημεία και τέρατα ψευδή και διαβολικά τα οποία θα ενεργή ο διάβολος ο οποίος θα χρησιμοποιεί τον Αντίχριστο σαν όργανό του. Θα γίνει ακόμη η εμφάνιση του με κάθε μέσο και είδος απάτης που θα είναι καρπός της αδικίας η οποία θα επικρατήσει μεταξύ εκείνων που θα είναι προορισμένοι εξ αιτίας των για την απώλεια, επειδή δεν δέχθηκαν να αγαπήσουν την αλήθεια για να σωθούν. Και για αυτό θα παραχωρήσει ο Θεός να έλθει σε αυτούς ενέργεια πονηρή για να πιστέψουν στο ψεύδος και έτσι να κατακριθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια αλλά δέχθηκαν και ακολούθησαν με ευχαρίστηση και προθυμία την αδικία. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου