Με το σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά

Αγαπητοί, σε όλες τις εποχές και ειδικά όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα θα αντιστρέφονται. Έτσι όλα τα δείγματα δύναμης παρουσιάζονται και θα παρουσιάζονται σαν παραδείγματα αδυναμίας. Ο καλός καλό δεν έχει, τον καλό τον πατάνε, κορόιδο είσαι;, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, με το σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά. Πολλοί λένε ότι με το σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά αλλά πας ψηλά. Βέβαια αν το σκεφτούμε καλά θα δούμε ότι και χωρίς τον Σταυρό στο χέρι πας ψηλά όμως ο τρόπος που αυτό γίνεται είναι πατώντας επί πτωμάτων. Από την άλλη και με τον Σταυρό πας μπροστά όμως ο τρόπος που αυτό γίνεται είναι διαφορετικός από το να πηγαίνεις μπροστά χωρίς τον Σταυρό στο χέρι. Με τον Σταυρό στο χέρι πας μπροστά μαζί με τους άλλους. Στο ένα χέρι κρατάς τον Σταυρό και στο άλλο κρατάς το χέρι του συνανθρώπου. Χωρίς τον Σταυρό πας μπροστά αφού έχεις ωθήσει βίαια προς τα πίσω τους άλλους. Αυτές είναι οι δυο πορείες, δεν υπάρχει άλλη εφόσον Σταυρός στο χέρι σημαίνει τιμιότητα και γνήσια αγάπη.
Με τον Σταυρό πας ψηλά μαζί με τους άλλους, χωρίς αυτόν πας ψηλά πατώντας τους άλλους. Με τον Σταυρό πας μπροστά κρατώντας από το χέρι τους άλλους, χωρίς αυτόν πας μπροστά σπρώχνοντας πίσω τους άλλους. 
Αυτήν την έχθρα εναντίων των συνανθρώπων που παρουσιάζεται σαν αγαθό και δρόμος προς την πρόοδο ήρθε να γκρεμίσει ο Χριστός. Ήρθε να καταργήσει τον διαχωρισμό σε εαυτό και υπόλοιπους, να καταργήσει την συμφεροντολογική αγάπη, να καταργήσει την πονηρία, να καταργήσει την αδικία και όλα τα άσχημα τα οποία είναι γεννήματα αυτής της έχθρας, οπότε έτσι ο άνθρωπος θα προοδεύσει πραγματικά.
Η αλήθεια λοιπόν που μας διδάσκει η Βίβλος αλλά και η ίδια η ζωή είναι ότι με τον Σταυρό στο χέρι είναι που πας ψηλά και μπροστά. Μάλιστα για την ακρίβεια όπως είδαμε μόνο με τον Σταυρό στο χέρι πας
μπροστά και ψηλά, λάθος λοιπόν να λέμε ότι πας όχι μπροστά αλλά ψηλά διότι έτσι δεν κάνουμε φανερό ποια είναι η πραγματική πρόοδος. Ο γέροντας Παΐσιος δεν είχε καθόλου χρήματα όμως στα μάτια όλων είναι αυτός που δικαιώνεται και όχι κάποιος άνομος που απέκτησε δισεκατομμύρια. Αυτός είναι που πήγε μπροστά με τον Σταυρό στο χέρι για αυτό και πίσω του ακολουθούν τόσοι. Εν τέλει γίνεται φανερή η αντιστροφή που υπάρχει στον κόσμο με το κακό να παρουσιάζεται σαν καλό. Οπότε ας ξέρουμε ότι με τον ύπνο του δικαίου είσαι ξύπνιος, μόνο ο καλός έχει καλό, τον καλό δεν τον πατάνε και μόνο με τον σταυρό στο χέρι πας μπροστά.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου